København-Berlin-bus forulykket - otte alvorligt kvæstet

Bussen fra selskabet Flixbus er kørt galt syd for Rostock med over 60 passagerer ombord.

En passagerbus mellem København og Berlin er kørt galt syd for Rostock på vej mod Berlin.

Selskabet FlixBus bekræfter over for DR Nyheder, at der er tale om deres bus. Der skal være tilskadekomne, men selskabet ved endnu ikke hvor mange.

- FlixBus er kede af at måtte oplyse, at en langdistancebus, som kørte for FlixBus, har været involveret i et uheld. Ulykken skete i dag kl. 06.18 ved Malchow i Tyskland på bussens rute fra Stockholm via København til Berlin, skriver selskabet i en udtalelse til DR Nyheder.

- Ifølge vores nuværende informationer var der 61 passagerer og to chauffører ombord på vores samarbejdspartners bus. På nuværende tidspunkt er der ikke yderligere oplysninger om situationen. Myndighederne er på stedet, skriver selskabet.

Otte alvorligt tilskadekomne

Ifølge avisen Welt skal otte være alvorligt tilskadekomne. Politiet bekræfter på Twitter, at otte er alvorligt kvæstet. Ifølge flere medier er i alt 16 kørt på hospitalet.

En talsmand fra politiet oplyser til det tyske medie NDR, at en person måtte skæres fri fra bussen.

Der er ingen oplysninger, om hvor mange af bussens passagerer som er danskere. DR Nyheder er i kontakt med Udenrigsministeriet for at få yderligere oplysninger.

I en film fra ulykkesstedet, som avisen har lagt på sin hjemmeside, ses bussen ligge på siden, hvor den tilsyneladende er kørt af vejen og ned i en grøft.

Ifølge Welt var der ikke involveret andre køretøjer i ulykken. Avisen skriver også, at ulykken affødte en større redningsaktion med adskillige redningshold og flere helikoptere involveret.

Motorvejen i området er lukket, og kun udrykningskøretøjer slippes igennem.

Bussen er kørt galt nær Linstow.