Köln: Politiet fortryder afrikaner-tweet nytårsaften

Politiet har fået kritik for at gå målrettet efter afrikanere nytårsaften.

De fleste af gerningsmændene bag sidste års overgreb blev beskrevet som arabiske eller nordafrikanske af udseende. (Foto: HENNING KAISER © Scanpix)

Efter sidste års anmeldelser om røverier og seksuelle krænkelser nytårsnat havde politiet i den tyske by Köln denne nytårsaften sat 1.700 betjente på gaden for skabe bedre sikkerhed.

Politiet har dog fået hård kritik for sin indsats. De stoppede 650 personer, der næsten udelukkende var nordafrikanske mænd, og samtidig tweetede de: ”Hundrede af Nafris visiteret ved hovedbanegården.”

Det skriver Reuters.

Termen Nafris bliver beskyldt for at være racistisk. Byens politichef, Jürgen Mathies, afviser, at det var racistisk ment, men siger, at udtrykket er blevet brugt internt i politiet siden 2013 til at beskrive unge nordafrikanere, man anser for at være voldelige eller kriminelle. Det var dog ikke meningen, at udtrykket skulle bruges udadtil.

Simone Peter fra partiet De Grønne siger til Rheinische Post, at termen Nafris er ”totalt uacceptabelt.”

Nytårsaften blev 190 personer bortvist fra området ved hovedbanegården, og 92 blev anholdt.

Politichefen Jürgen Mathies sagde søndag på en pressekonference, at det handlede om at undgå hændelser som dem, man så sidste år.

- En stor del af den gruppe, der blev tjekket, var af en karakter, så man kunne forvente kriminelle handlinger. Derfor havde vi denne klare tilgang til det, forklarede han ifølge Reuters.

De fleste af gerningsmændene bag sidste års overgreb blev beskrevet som arabiske eller nordafrikanske af udseende.

Facebook
Twitter