Hos Soviet Club i Armeniens hovedstad Jerevan fejrer man den fælles fortid, som både armeniere og russere har været en del af: Sovjetunionen.
Særligt legetøj og møblement og alt det, indehaveren Hayk Bianyan forbinder med sin sovjetiske barndom.
Politik og konflikt taler Hayk Bianyan nødigt om. Krigen er trist, og han forstår den ikke.
Mens gamle sovjetstater i hele regionen vender Rusland ryggen, holder nogle i Armenien fat i russer-romantikken. Men selv her, i et af de lande, der er allermest forbundet til Rusland, begynder der at snige sig en skepsis ind.
Rusland har i mange år været armeniernes garant for sikkerhed. Men nu har to krige fået mange til at miste tilliden til Rusland.
Den ene krig er Ruslands invasion af Ukraine i 2022, som vækker bekymring.
Den anden krig er fra 2020, hvor Armenien endte i krig med Aserbajdsjan om området, der hedder Nagorno-Karabakh.
Der forventede Armenien, at der ville komme hjælp fra storesøster mod nord. Det fortæller Claus Mathiesen, der er lektor ved Forsvarsakademiet.
- Man havde en forventning om, at Rusland ville træde til og sørge for, at det ikke gik så galt for Armenien, men det gjorde Rusland ikke.
Krigen endte med et drøjt nederlag til armenierne.
En af dem, der har skiftet holdning til Rusland netop af den grund er Sara, der er i begyndelsen af 50’erne og arbejder indenfor kulturområdet i hovedstaden Jerevan.
Hun ønsker kun at optræde ved fornavn, da hun er nervøs for, at det kan have konsekvenser at lægge afstand til det russiske.
- Jeg mente tidligere, at Rusland var vores garanti for sikkerhed, og at det var fint, at russerne har en militærbase her, siger hun.
Krigen i 2020 og senere Ruslands invasion af Ukraine ændrede Saras holdning.
- Nu ville jeg ønske, vi kunne melde os ud af den fælles forsvarsorganisation med Rusland og heller ikke være økonomisk afhængig af Rusland.
Hendes holdning er typisk for den markante ændring, der er sket de seneste år. Inden krigene svarede seks procent, at Armeniens forhold til Rusland var "dårligt". Nu er det halvdelen, der mener det.