Kommissionsformand afviser alkohol-beskyldninger: ’Må jeg bede om respekt’

Junckers vaklen ved Nato-topmødet i sidste uge skyldtes ben-smerter.

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, har i flere år døjet med bensmerter. (Foto: © YVES HERMAN, Scanpix)

Formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, afviser, at alkohol var skyld i, at han i sidste uge måtte have en hjælpende hånd, da han skulle ned fra en scene under Nato-topmødet i Bruxelles.

Det fastslog den 64-årige politiker, da han tidligere i dag blev spurgt ind til beskyldningerne for første gang.

- Må jeg bede om respekt, sagde han under et pressemøde.

I sidste uge gik en tv-optagelse med en vaklende Jean-Claude Juncker, der blev støttet af både den portugisiske og hollandske premierminister, viralt.

Det fik flere, heriblandt den danske europaparlamentariker Anders Vistisen (DF), til at beskylde ham for at have været fuld under topmødet.

Forundret over interesse

En talsmand for EU-Kommission var dog hurtigt ude og skyde beskyldningerne ned.

Ifølge talsmanden led kommissionsformanden ”et meget smertefuldt angreb af iskias-smerter (smerter, som stammer fra iskias-nerven, red.) ledsaget af kramper i benene” under topmødet, og derfor måtte han have hjælp fra sine kollegaer.

Den forklaring gentog Jean-Claude Juncker, som tidligere har været premierminister for Luxembourg, under dagens pressemøde.

- Det var forklaringen i onsdags, og det er også forklaringen her til morgen, og det vil også være forklaringen i aften og i morgen tidlig, sagde han med henvisning til, at han har døjet med smerterne i flere år.

- Jeg er virkelig forundret over, hvor stor en interesse dette emne, som jeg ikke engang vil karakterisere som perifert, vækker hos nogle folk, sagde kommissionsformanden.

Jean-Claude Juncker rejser i næste uge til USA for at mødes med den amerikanske præsident, Donald Trump. Her skal de blandt andet tale om handel.

Ifølge en talsmand for Det Hvide Hus vil kommissionsformanden komme med et "betydeligt handelstilbud", skriver Reuters.