Kongehusets officielle billeder: Harry og Meghan fotograferet med hele familien

Den kongelige familie og brudebørn er samlet på billeder taget af berømt modefotograf.

  • Brudeparret fotograferet med de ti brudebørn på slottet i Windsor. Brudepigerne og brudesvendene bestod af børn af venner, gudbørn og prins William og hertuginde Cathrines ældste børn, prins George og prinsesse Charlotte. (Foto: Alexi Lumbomirski © Scanpix)
  • Parret sammen med prins Harrys farmor og farfar, den britiske dronning Elizabeth og prins Phillip. Prins Charles med sin kone, hertuginde Camilla. Prins William og hertuginde Cathrine. og brudens mor, Doria Ragland. (Foto: Alexi Lumbomirski © Scanpix)
  • Brudeparret fotograferet på trappen ved slottet i Windsor. (Foto: Alexi Lumbomirski © Scanpix)
  • Til aftenfesten havde bruden en ny kjole på, som den britiske designer Stella Mccartney havde designet. (Foto: POOL New © Scanpix)
  • De nygifte forlader slottet for at tage til aftenfest. På brudens finger ses gaven fra prins Harry, prinsesse Dianas gamle aquamarin-ring. (Foto: POOL New © Scanpix)
  • Det var svigerfar, prins Charles, som førte bruden op til alteret, da Meghan Markles far meldte afbud i sidste øjeblik på grund af helbredsproblemer. Parret havde valgt at lade et sæde være tomt i kirken. Det var til prinsesse Diana, som døde i en bilulykke i Paris i 1997. (Foto: POOL New © Scanpix)
  • Bruden gik ind i kirken som amerikansk fødte Meghan Markle og kom ud af kirken som britisk statsborger og hertuginde af Sussex. (Foto: POOL New © Scanpix)
  • Brudens buket bestod af blomster, som prins Harry havde plukket i haven ved Kensington Palace i London, hvor parret bor. Blandt andet bestod den af forglemmigej, der var en af prinsesse Dianas yndlingsblomster. (Foto: POOL New © Scanpix)
  • Brudesløret blev holdt af en tiara fra 1930’erne, der i sin tid tilhørte dronning Mary. Bruden havde lånt den af dronning Elizabeth. På fingeren ses hendes forlovelsesring, designet af prins Harry. Den består af to diamanter fra prinsesse Dianas smykkesamling og en stor diamant i midten, der stammer fra Botswana, et land der har stor betydning for parret. Bag forlovelsesringen sidder brudens vielsesring. Den er lavet af guld fra Wales, som er traditionen i kongefamilien, og er en foræring fra dronningen. (Foto: John Sibley © Scanpix)
1 / 9

Brudepar, forlover, forældre, bedsteforældre, brudepiger og brudesvende.

Alle er foreviget på de officielle bryllupsbilleder af hertugen og hertuginden af Sussex, som 33-årige prins Harrys og 36-årige Meghan Markles nye titler lyder.

De tre fotografier, som det britiske kongehus har offentliggjort, er taget af modefotografen Alexi Lumbomirski, der også tog parrets officielle forlovelsesbilleder. Han har tidligere taget billeder af berømtheder som Beyoncé, Julia Roberts og Gwyneth Paltrow.

Parrets bryllup i lørdags i den engelske by Windsor blev set millioner af mennesker verden over. Alene på BBC fulgte over 13 millioner tv-seere med, da parret sagde ja til hinanden i St. George's Chapel på slottet i Windsor.

Bruden bar en kridhvid og meget enkel kjole i silke og med en såkaldt bådudskæring designet af den britiske designer Clare Waight Keller, der sidste år blev designer for det franske modehus Givenchy.

Designeren havde også kreeret brudens sko og det 4,5 meter lange slør, hvorpå der var broderet blomster fra de 53 Commonwealth-lande.

Efter vielsen var den britiske dronning Elizabeth vært for en frokostreception i St. George’s Hall for brudeparret og deres 600 gæster, som havde overværet vielsen.

Som traditionen foreskriver i den britiske kongefamilie blev brudebuketten lagt på den ukendte soldats grav i Westminster Abbey i London.

'Something blue fra Diana'

Om aftenen var det brudgommens far, prins Charles, som var vært for aftenfesten. Den blev holdt på landstedet Frogmore House, og her var 200 af de nærmeste familie og venner inviteret.

- Hertugen og hertuginden vil gerne takke alle, der tog del i deres fejring af brylluppet. De føler sig så heldige over at have delt deres dag sammen med alle, der var med i Windsor og dem, der så med på tv over hele Storbritannien, Commonwealth og hele verden, skriver Kensington Palace i en besked på Twitter.

Brudeparret var i nye klæder om aftenen. Prins Harry havde iført sig smoking, mens hans hustru havde skiftet til en ny kjole med høj hals designet af den britiske designer Stella Mccartney.

Her afslørede parret også brudens 'something blue', der var en gave fra gommen. På sin ene finger havde hertuginde Meghan en blå aquamarin-ring, der i sin tid tilhørte prins Harrys mor, prinsesse Diana.

Parret venter med at tage på bryllupsrejse, da de allerede i morgen kaster sig ud i deres første officielle pligter sammen som kongeligt ægtepar.

Parrets bryllupskage var lavet efter amerikanske tradition i stedet for den britiske tradition med frugtkage og havde smag af citron og hyldeblomt:

Facebook
Twitter