Kongresudvalg: Trump Tower blev ikke aflyttet

Et senatsudvalg vil dog ikke afvise, at der kan have været anden form for overvågning i spil.

Det er muligt, at andre former for overvågning end aflytning kan være brugt mod præsident Trump og folk omkring ham (Foto: Justin lane © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, anklagede tidligere på måneden sin forgænger, Barack Obama, for at have aflyttet ham i Trump Tower.

Men det var ikke tilfældet, slår et udvalg i den amerikanske kongres nu fast. Det skriver Reuters.

- Lad mig gøre det klart. Vi ved, at der ikke var nogen aflytning af Trump Tower. Det er imidlertid muligt, at andre former for overvågningsaktiviteter blev brugt mod præsident Trump og folk omkring ham, forklarede det republikanske medlem af Kongressen Devin Nunes under indledningen af en høring, hvor FBI-chef James Comey blandt andet skal svare på spørgsmål i sagen.

Nunes forklarede desuden, at ”adskillige” nuværende og tidligere embedsmænd har lækket materiale, der muligvis kan have været klassificeret.

Den republikanske politiker gjorde det desuden klart, at udvalget har et mål om at identificere dem og holde dem ansvarlige.

Et demokratisk medlem af samme udvalg, Adam Schiff, forklarede ydermere, at juli og august 2016 lader til at have været afgørende for Ruslands forsøg på at influere det amerikanske præsidentvalg, men at det aldrig vil kunne afgøres, om det var afgørende for udfaldet af valget.

Adam Schiff pegede desuden på flere forbindelser mellem folk omkring Trump og russiske embedsmænd under valget, hvilket ”burde bekymre alle amerikanere”, selvom det ikke er ulovligt.

- På den anden side, hvis Trumps kampagne, eller nogen forbundet med det, hjalp eller tilskyndede russerne, ville det ikke kun være en alvorlig forbrydelse, det ville også være et af de mest chokerende bedrag af vores demokrati i historien, sagde Adam Schiff.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk