Konkret trussel lukker Malmø Universitet i dag

Eksaminer udsættes i en uge på grund af en trussel mod universitetet.

To vagter er placeret foran det lukkede universitet i dag. (Foto: Dr © dr)

Hverken studerende, professorer eller andre med gang på Malmø Universitet får lov til at komme inden for dørene på Malmø Universitet i dag.

Universitetet er nemlig lukket på grund af en alvorlig trussel.

- Vi rapporterede truslen direkte til politiet, og den gælder specifikt for 8. januar. Ifølge politiet er undersøgelsen kompleks og kan tage tid, sagde rektor Kerstin Tham på et pressemøde fredag ifølge Sydsvenskan.

- Jeg synes, det er vigtigt at holde alle orienteret om situationen og har besluttet, at universitetet lukkes mandag. Naturligvis sætter vi sikkerhed for studerende og medarbejdere først, fortsætter rektoren og oplyser, at universitetet modtager støtte fra andre universiteter, der har været involveret i lignende hændelser.

Landede i mailboks inden nytår

Ifølge Malmø Universitets sikkerhedschef Leif Wulff landede truslen via mail fredag den 29. december klokken 23.27. Men eftersom det var weekend og nytår, blev beskeden først behandlet tirsdag 2. januar.

Politiet arbejder stadig på at finde ud af, hvem der står bag truslen – og der er heller ikke blevet afsløret nogle detaljer om den.

universitetets hjemmeside lyder begrundelsen, at institutionen er i dialog med politiet og har besluttet ikke at kommentere på hverken hvilken slags trussel, der er tale om, eller hvad der står i mailen.

Men ifølge universitetet er truslen så alvorlig, at det ikke har været muligt at affærdige den.

- Det er sjældent, vi har denne type hændelser, siger sikkerhedschef Leif Wulff til Sydsvenskan.

Hverken politiet eller universitetets ledelse kan endnu fastslå troværdigheden af mailen – men der tages ingen chancer, og derfor er medarbejdere og studerende blevet opfordret til at arbejde hjemmefra i dag.

Overvågning og begræsnet adgang

Mandagens planlagte eksamener er også blevet omlagt ifølge prorektor Per Hillbur. Mellem 500 og 600 studerende skulle have været til eksamen i dag, men deres eksaminer er rykket en uge frem.

Også patienter, der har en aftale med tandklinikken på det odontologiske fakultet, vil få nye tider.

Svensk politi bekræfter, at de har modtaget en politianmeldelse.

- Vi har modtaget en anmeldelse om en grov trussel. Det er en anmeldelse, som drejer sig om en hændelse den 29. december. Hændelsen består i, at en ukendt gerningsmand har sendt en truende mail til Malmø Universitet, siger pressetalsmand Nils Norling fra Malmøs Politi til svenske P3 Nyheter.

Han bekræfter også, at truslen er modtaget via mail.

Malmø Universitet åbner igen i morgen, men fra den 9. januar til 12. januar er der ekstra sikkerhedsforanstaltninger, herunder øget overvågning og begrænset adgang til lokalerne.

FacebookTwitter