Konservative håner grædende Obama: Han brugte rå løg

En Fox News-værtinde finder præsidentens optræden utroværdig og ser det som rent skuespil.

Beskyldningerne får frit spil på Twitter blandt flere konservative, efter Obama på et pressemøde lod tårerne løbe, mens han talte om skoleskyderierne i hans tid som præsident. (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Barack Obama, fældede en tåre på et pressemødet her til aften, da han mindedes Newton-skoleskyderiet i 2012, hvor 26 mennesker blev dræbt, heraf størstedelen børn.

pressemødet præsenterede Obama sine længe ønskede stramninger af våbenloven, som han nu har gennemført uden om Kongressen.

Men tårerne var ikke oprigtige, mener hans politiske modstandere Ben Shapiro, konservativ politisk kommentator, og den konservative blogger Jim Geraghty. Det skriver Huffington Post.

Begge har efterfølgende hånet præsidenten på Twitter.

Ben Shapiro har postet en GIF med en grædende Dawsons Creek-stjerne i form af James Van Der Beek på med ordene:

- BREAKING: Obama taler om våbenkontrol.

https://twitter.com/benshapiro/status/684425023046553601

Hans konservative meningsfælle Jim Geraghty morede sig også over den grædende præsident. I sit tweet forklarede han tårerne med, at der måtte have været løg i nærheden af den demokratiske præsident, eftersom hans øjne kunne løbe i vand under hans tale.

Han har opslået en video med et løg, der bliver hakket, efterfulgt af kommentaren:

- I nærheden af Obama lige nu, skriver han.

https://twitter.com/jimgeraghty/status/684425049357611008

Også værtinden Andrea Tantaros på det højreorienterede Fox News forklarede Obamas tårer med rå løg for på den måde at fremprovokere krokodilletårer foran pressen.

Hun mener, præsidenten optræder utroværdigt.

- Jeg ville tjekke podiet for rå løg eller nogle 'No More Tears' (øjendråber, red.), siger hun i klippet, som kan ses herunder (cirka 37 sekunder henne i videoen)

- Det er ikke troværdigt. 'And the award goes to...'. Vi er i award-sæsonen, siger hun med henvisning til de mange prisfester i den kommende tid, herunder Golden Globe og Oscar.