Korrespondent: Bangkok er ukendelig efter kongens død

Thailands hovedstad er mennesketom i kølvandet på kong Bhumibol Adulyadejs død, fortæller DR’s korrespondent.

Stemningen i Bangkok er helt anderledes end normalt efter kong Bhumibol Adulyadejs død. (REUTERS/Edgar Su) (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Bangkok er berømt og berygtet for sit pulserede natteliv, sine pågående sælgere og sin larmende trafik.

Men byen er en helt anden nu, hvor thailænderne sørger over kong Bhumibol Adulyadejs død, fortæller DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar:

- Jeg kan ikke genkende denne by. Den plejer at være en by fuld af biler, turister og sælgere, der prøver at sælge ubrugelige ting. Der var fuldstændig tomt. Det var kun taxachauffører og rotter, der løb rundt i gaden, siger han.

Senere i dag skal kongens lig føres gennem byen fra Siriraj Hospital, hvor han torsdag døde i en alder af 88 år, til det kongelige tempelkompleks Grand Palace. Her skal hans lig ifølge Philip Khokhar i længere tid ligge på lit de parade, som betyder, at thailænderne vil kunne se den afdøde konge.

- Jeg kunne se allerede i går, hvordan man begyndte at feje gaderne og hang bannere op på noget af ruten. Jeg tror, der vil være hundredtusindvis af mennesker ude for at se kongen, når han bliver kørt forbi, siger han.

Siden kongens død har thailænderne udtrykt deres sorg ved blandt andet at græde og råbe på gaden, mens mange bærer sort tøj:

Klik på play.

Landets premierminister har desuden meddelt, at de thailandske embedsmænd skal sørge i et år og bedt thailænderne om ikke at feste i den kommende måned.