Der var 3.000 betjente i spil, helikoptere i luften og tungt bevæbnede specialstyrker på normalt stille villaveje, da tysk politi i går foretog en historisk aktion rettet mod en formodet højreorienteret terrorgruppe.
Ifølge de tyske myndigheder ville gruppen gennemføre et statskup i Tyskland "med vold og militære midler" – herunder ved hjælp af en storm på det tyske parlament, Forbundsdagen, og gidseltagning af fremtrædende politikere.
Her dagen derpå oplever DR's Tyskland-korrespondent, Michael Reiter, at den chokerende udvikling giver anledning til tysk refleksion.
- Man er i en fase af selvransagelse, hvor man siger: "Hvis det her er et større netværk, og hvis de er så voldsparate, hvorfor har vi så ikke været mere opmærksomme på det?"
Bevægelsen var kendt i forvejen
Blandt de 25 anholdte finder man ifølge tyske medier medlemmer af den såkaldte Reichsbürger-bevægelse - der har tråde i det nynazistiske miljø, og som ikke anerkender den nuværende tyske stat - såvel som tidligere militær- og politifolk – herunder en tidligere øverstkommanderende for de tyske faldskærmstropper.
Og mens Reichsbürger-bevægelsen formodentlig var ukendt for de fleste danskere indtil i går, så har bevægelsen været kendt i Tyskland i årevis, hvor den også er blevet omtalt i pressen.
- Det har på ingen måde været nogle ukendte strømninger for tyskerne, siger Michael Reiter.
- Men det har ofte været i den kulørte ende, hvor man har vist de her konspirationsteoretikere, der for eksempel har et billede af den tidligere tyske kejser hængende eller noget i den dur, selv om eksperter har sagt, at man skal passe på, og at nogle af dem er ekstremt voldsparate, fortæller han.
Så tyskerne er chokerede over udviklingen, selv om mange har hørt om Reichsbürger-bevægelsen og har kunnet læse om højreekstreme strukturer inden for politiet og militæret i pressen, siger korrespondenten, der peger på, at en tysk politibetjent i 2016 blev skuddræbt af et medlem af Reichsbürger-bevægelsen under en ransagning.
- Så der er tale om en gryende diskussion om, hvorfor man ikke har taget det mere alvorligt, og hvad man har tænkt sig at gøre ved det.
Efterretningschef Thomas Haldenwang siger, at mange af personerne i miljøet er interesserede i både lovlige og ulovlige våben:
Hvor tæt på var man?
En anden del af refleksionen handler om, hvor tæt man egentlig var på, at der blev udført et reelt kupforsøg, fortæller Michael Reiter.
Han peger på, at man blandt de anholdte finder en 71-årig adelig finansrådgiver og en 58-årig dommer.
- Der er en undren over, hvor stor en trussel det egentlig er, vi har stået over for.
- Har det været en gruppe ældre, gakkede konspirationsteoretikere, der har haft en håndfuld hjælpere i form af tidligere soldater og politifolk? Eller er det et større og mere organiseret forsøg på at vælte den tyske stat, og er der tale om et stort netværk, som vi kun har set toppen af isbjerget af?
Den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, sagde i går, at der var tale om kupplaner og ikke ufarlige konspirationsteorier:
Michael Reiter peger på, at der også skulle have indgået en militær gren som en del af kupplanerne. Her går diskussionen nu på, hvem de var, og om de ville kunne gennemføre deres planer, eller om det tyske samfund kunne have modstået det.
- Man begynder at snakke om, at selv hvis de havde taget gidsler eller slået folk ihjel i Forbundsdagen, hvad havde det næste skridt så været? Det er jo ikke sådan, at det tyske samfund bare kollapser fra det ene øjeblik til det andet.
Men uanset om de kunne gennemføre deres planer eller ej, så har det ifølge Michael Reiter overrasket tyskerne, at de anholdte åbenbart har været så voldsparate og fremskredne med deres planer, at myndighederne har advaret sikkerhedsapparatet omkring parlamentet om truslen.
- Det kan man godt mærke, at folk er chokerede over.
Forventning om flere anholdelser
Hvad der kommer til at ske nu, er fortsat relativt uvist, fortæller Michael Reiter.
- Vi ved ikke så meget, ud over at de 25, der er blevet anholdt, er blevet stillet for en dommer og afhørt, siger korrespondenten.
- 19 af dem er varetægtsfængslet, og så forventer man flere politiaktioner i den kommende tid, fordi man er ret sikker på, at der er tale om et større netværk, som måske ikke arbejder koordineret sammen, men som har det samme mål: Nemlig at afsætte det tyske folkestyre.
- Så jeg tror, at man vil gøre alt for at optrevle det her netværk.
Derudover tales der om behovet for at undgå højreorienterede strukturer - ikke bare inden for politiet og militæret - men også inden for den offentlige forvaltning og politik.
Det kommer i kølvandet på meldinger om, at en af de fremtrædende anholdte er tidligere medlem af Forbundsdagen og indtil i går var dommer i Berlin.