Korrespondent: Grækerne frygter mere af det samme

Grækerne er tilfredse med, at den græske premierminister undgik statsbankerot og kaos. Men den nye aftale bekymrer.

Se indslaget med de græske borgere. Klik på play.

Den skrøbelige græske skude sejler videre under euro-flag. Men prisen for at holde sig oven vande har været høj for den græske premierminister Alexis Tsipras, der mandag afsluttede maratonforhandlingerne om en ny hjælpepakke i Bruxelles.

Senest onsdag skal fire store hasteindgreb være på plads, før de øvrige 18 eurolande giver grønt lys til den græske hjælpepakke.

For den græske befolkning betyder aftalen mere af det samme.

Mere af det samme

Det fortæller DR’s korrespondent Steffen Kretz, der har tilbragt dagen i Athen med at tale med bekymrede græske borgere. På den ene side virker folk glade for at have undgået det totale kollaps i form af en statsbankerot. Men omvendt ser de særdeles dystert på fremtiden, forklarer han.

- Det, der bekymrer grækerne allermest, er, at de har gennemlevet fem års økonomisk mareridt med recession, med nedgang i lønninger, med stigende arbejdsløshed, med smuldrende pensioner. Nu er de i en situation, hvor de ikke kan gå i banken for at hæve deres penge, og det, de kan se frem til, hvis den her pakke bliver vedtaget i parlamentet, det er en lang årrække med endnu mere af samme slags, siger han.

- Man er bekymret for fremtiden, men man er trods alt lettet over, det ikke er gået værre, konstaterer Kretz.

Må afvise ældre mennesker

Steffen Kretz har blandt andre talt med en frugthandler, der støtter Alexis Tsipras' indsats i Bruxelles, men hun er bekymret over den nye aftale.

- Jeg synes, at han har gjort alt for at redde landet. Men samtidig må jeg være ærlig. Vi er alle sammen bange for den nye aftale, siger Ionaa Polatidou, der oplever, at fattigdommen breder sig vidt – også til hendes egne kunder:

- Jeg handler med mange ældre mennesker, og de kommer og græder og beder, om jeg kan give dem et kilo ting på klods, siger hun med tårer i øjnene.

Se indslaget med de græske borgere. Klik på play i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter