Flere tusinde mennesker sørger her til aften i Thailands hovedstad, Bangkok, efter nyheden om at landets konge gennem 70 år, Bhumibol Adulyadej, døde tidligere i dag.
- Lidt over klokken syv her til aften kom der voldsomme råb fra folk. Der var folk, som faldt sammen og begyndte at græde. Enkelte besvimede. Mange var også stille, mens de græd, siger Philip Khokhar, der dagen igennem har befundet sig ved hospitalet, hvor kongen har boet det sidste år.
- Med jævne mellemrum blev der råbt forskellige slogans – nogle lød 'længe leve kongen'.
I gaderne omkring Siriraj-hospitalet i Bangkok, hvor kongen var indlagt, har mange mennesker også indfundet sig.
Folk kan ikke forestille sig andet end ham
Den thailandske kong Bhumibol Adulyadej har en meget markant position i det thailandske samfund, fortæller DR's korrespondent.
Derfor har befolkningen ikke kunnet forestille sig, at kongen ville dø. Og det på trods af, at kongen har været syg i flere år.
- For en meget stor del af befolkningen er det på grænsen til traumatisk. Kongen har været ved magten i 70 år, og folk kan ikke forestille sig en anden end ham, siger DR's korrespondent.
Han fortæller, at monarken i Thailand spiller en helt anden rolle, end vi kender det fra Danmark eller andre europæiske lande, som alle har almindeliggjort kongen.
- Han bliver tilbedt som en form for gud. Der hænger plakater af ham på kontorer, gadehjørner, overalt, siger Philip Khokhar.
- Han har været symbolet på et samlet Thailand. Derfor er det et ømt, psykologisk emne for folk at sige, at han er død. Før hans død var det nærmest utænkeligt, at nogen ville sige højt, at han ville gå bort.
Politisk overdommer er gået bort
Det er ikke blot en konge, men også en politisk overdommer gennem mange år, som er gået bort i dag. Og det kan føre til ændringer i landet med de 65 millioner indbyggere.
- Jeg har svært ved at forestille mig, at man skal lave store omvæltninger lige efter, at kongen er gået bort, siger Philip Khokhar og henviser til, at folk vil vise respekt for den nu afdøde konge.
- På længere sigt skaber det usikkerhed om, hvad der kommer til at ske i Thailand, fordi man ikke længere har den politiske overdommer, som kongen har været.
Den thailandske konge har fungeret som mægler mellem forskellige politiske fraktioner i situationer med politisk hårdknude.
Turister vil mærke landesorgen
Det er den 63-årige kronprins Maha Vajiralongkorn, som forventes at blive ny konge i Thailand, hvor militæret har haft magten siden 2014.
- Det er helt åbenlyst, at det er en udfordring for kronprinsen at opnå den samme position, som hans far havde, siger Philip Khokhar.
- Det er interessant at se, hvordan kronprinsen vil løfte arven, siger han.
DR's korrespondent forventer at landesorgen efter kongens død vil påvirke landet et godt stykke tid. Også så turister kan mærke det:
- Premierministeren har lige sagt, at der er en officiel sørgeperiode på et år. Jeg tror dog ikke, at vi kommer til at se et land, der går i stå i et år, blandt andet på grund af turismen.
- Men underholdningsindustrien skal holde pause i en måned, og jeg tror, at mange turister i den kommende tid vil kunne mærke, at Thailand ikke er så festligt, som det plejer at være, siger han.