Korrespondent: Mange uafklarede spørgsmål efter spillerbus-eksplosion

De tyske medier skriver, at der findes to tilståelsesbreve fra hver sin afsender, og det forvirrer myndighederne, siger DR's tysklandskorrespondent.

Spillerbussen fra Borussia Dortmund blev ramt af tre eksplosioner. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Det er fortsat uklart, hvilket motiv gerningsmændene bag de tre eksplosioner mod fodboldklubben Dortmunds spillerbus har haft.

Ifølge flere tyske medier spekuleres der heftigt i, om to breve indeholder forklaringen på eksplosionerne, der fandt sted forud for Champions League-kampen mellem Dortmund og Monaco.

Ifølge de tyske medier blev det ene brev fundet ved gerningsstedet, mens det andet dukkede op på internettet i aftes.

Det ene brev indeholder ifølge blandt andet Süddeutsche Zeitung, indikationer på, at angrebet skulle have et islamistisk motiv.

- Åbenbart så nævner afsenderen af det her tilståelsesbrev blandt andet terrorangrebet i Berlin i december. Brevet indeholder angiveligt også anklager om angivelige tyske flyangreb på terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortæller DR's Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.

- Og så bliver der i brevet det erklæret, at der står tyske sportsfolk og tyske kendte på terroristernes dødsliste. Derfor tror man altså, at der måske er tale om islamistiske gerningsmænd.

To breve i omløb

Det andet brev skulle ifølge nyhedsbureauet DPA være skrevet af en antifascistisk organisation, der betoner, at "målet for denne symbolske aktion" ikke var spillerne.

Sprængningerne var en protest mod ledelsen i fodboldklubben Dortmund. Den gør ikke nok for at bekæmpe racisme, nazisme og højrepopulistiske grupper, hedder det.

Indholdet af de to breve er ikke bekræftet af det tyske politi, men ifølge tyske medier er man hos myndighederne i tvivl om ægtheden af begge breve.

- Det skaber lige nu en del forvirring hos de tyske myndigheder, siger Michael Reiter.

Indikation på terror

En enkelt spiller kom lettere til skade, da eksplosionerne ramte bussen, som skulle fragte holdet til deres hjemmebane for at spille Champions League-kvartfinale.

I dag blev det slået fast, at den tyske statsanklager har overtaget sagen. Og selvom det endnu er uvist, præcis hvad motivet bag hændelsen er, så siger det noget om sagens alvor, mener Tysklands-korrespondent, Michael Reiter.

- Når statsanklageren går ind og overtager en sag, så er det tit fordi, man har en begrundet mistanke om, at der er tale om terrorisme. Så det kan være en indikation om, at det er det, vi har med at gøre her, siger Michael Reiter og tilføjer, at det samme skete efter terrorangrebet i Berlin.

Det forventes, at der vil komme nye oplysninger frem i sagen, når statsanklageren afholder pressemøde klokken 14.