Tema Nordkoreas missiltrussel

Korrespondent: Nordkoreas atomforberedelser skal tages alvorligt

I Kina frygter man ifølge Asienkorrespondent Philip Khokhar for, at konflikten mellem USA og Nordkorea kan eskalere

Det er disse satellitbilleder fra d. 12. april, der ifølge overvågningsgruppen viser, at Nordkorea forbereder en atomtest. (Foto: handout © Scanpix)

Nordkorea er angiveligt ved at forberede en atomtest - det siger i hvert fald overvågningsgruppen 38 North.

DR's Asienkorrespondent, Philip Khokhar fortæller, at der altid er grund til at tage Nordkoreas sabelraslen alvorligt - blandt andet fordi Sydkoreas hovedstad, Seoul, ligger tæt på den nordkoreanske grænse.

- Og hvis man tæller Seouls forstæder med, så er der altså mere end 20 millioner mennesker, der bor der. Og vi ved, at Nordkorea har atomvåben, så derfor skal man altid tage det alvorligt, forklarer han.

Philip Khokhar understreger dog også, at selvom satellitbilleder viser tegn på, at Nordkorea gør klar til en atomtest, så er det ikke ensbetydende med, at nordkoreanerne faktisk gennemfører en test.

- Nordkorea forbereder relativt tit tests, der ikke bliver til noget. Men det er helt tydeligt, at de tester, hvor grænsen går lige nu.

Bekymringer i regionen

Kina har også været på banen i sagen og rådet USA til at vælge dialogen i indsatsen omkring Nordkorea. Kineserne er ifølge Philip Khokhar bekymrede for, at alene retorikken fra de to lande kan ende med at eskalere til en væbnet konflikt.

- Og så er Kina også bekymret for, at USA er i gang med at opstille missilforsvar i Sydkorea. Et missilforsvar som Kina frygter i virkeligheden også er rettet mod dem. Men Kina og den her del af verdenen er generelt bekymret for tiden.