Korrespondent om Elon Musks invitation: 'Det ligner ikke Trump at lade en megafon ligge'

Verdens rigeste mand mener, at Donald Trumps udelukkelse fra Twitter var en fejl.

Hvis Elon Musks overtagelse af Twitter bliver accepteret, bliver Donald Trump inviteret tilbage til Twitter, siger han. (Foto: JOE SKIPPER © Ritzau Scanpix)

USA's tidligere præsident Donald Trump skal igen have lov til at tweete og retweete til sine mange millioner følgere på Twitter.

I hvert fald hvis det står til Elon Musk, der i april måned indgik en aftale om at købe det sociale medie for over 300 milliarder kroner.

- Jeg ville ophæve den permanente udelukkelse, siger Elon Musk på en konference arrangeret af finansmediet Financial Times ifølge The Guardian.

Elon Musk siger også, at han mener, at det var fejl at udelukke Donald Trump.

- Jeg synes, det var en dårlig moralsk beslutning, og det var ekstremt tåbeligt.

Tesla-chefens køb af Twitter mangler dog stadig at blive godkendt af aktionærer og tilsynsmyndigheder, men sker det, så kan Donald Trump godt gøre sig klar til at blive budt velkommen på platformen igen.

Udelukket efter optøjer i den amerikanske kongres

Den 8. januar 2021 valgte Twitter at lukke permanent for Donald Trumps konto på det sociale medie.

- Efter en gennemgang af kontoen og omstændighederne omkring den har vi permanent suspenderet denne konto på grund af frygt for yderligere tilskyndelse til vold, skrev Twitter på sin blog.

En stor mængde Donald Trump-tilhængere stormede den 6. januar den amerikanske kongres i Washington D.C. (Foto: LEAH MILLIS © Ritzau Scanpix)

Det var især de gentagne falske beskyldninger om valgfusk fra Donald Trump, der var medvirkende til, at Donald Trump-tilhængere 6. januar stormede kongresbygningen i Washington D.C. og kom i intens nærkamp med politiet.

Fem personer døde, mens 140 betjente blev såret.

At Elon Musk nu igen åbner døren for Donald Trump, kommer ikke som nogen stor overraskelse for Henrik Moltke, der er DR's teknologikorrespondent.

- Man siger normalt, at Elon Musk er overraskelsernes mand, men lige præcis den her nyhed er slet ikke overraskende. Allerede dengang Trump blev udelukket, sagde han, at han mente, det var forkert.

- Det vil se mærkeligt ud for Twitter, hvis ikke Donald Trump får lov til at komme tilbage forud for præsidentvalget i 2024. At fratage en potentiel kandidat muligheden for at tale på en af de vigtigste medieplatforme ville være kontroversielt, siger han.

Har skabt sit eget sociale medie

Spørgsmålet er så bare, om Donald Trump overhovedet er interesseret i at komme tilbage til sin tidligere foretrukne platform.

Indtil videre er den tidligere præsidents svar nej.

Det skyldes, at Donald Trump i mellemtiden har startet sit eget sociale medie, som hedder Truth Social, og som han vil gøre til en succes.

Her ses Donald Trumps profil på Truth Social, som til forveksling ligner Twitter. (Foto: Christoph Dernbach © Scanpix)

Men ifølge Henrik Moltke er platformen lige nu langt fra en succes.

- Kort sagt går det ikke særligt godt. Den har haft en masse tekniske vanskeligheder, og Trump har stadig under én procent af de følgere, han havde på Twitter. Truth Social er en Twitter-klon, som slet ikke er lige så stor.

Derfor er det Henrik Moltkes vurdering, at Donald Trump før eller siden kommer tilbage til Twitter.

- Det ligner ikke Trump at lade en megafon ligge. Derfor tror jeg, det er ret sandsynligt, at Trump vil vende tilbage til Twitter, men han skal gøre det på en måde, så han kan få det til at ligne en sejr.

Musk: Medarbejdere er venstreorienterede

På konferencen udtalte Elon Musk sig også om de nuværende medarbejdere hos Twitter, som han kalder "venstreorienterede".

Han sagde blandt andet, at de er påvirket af, at Twitters hovedkontor ligger i San Francisco, som anses som en af de mest liberale byer i hele USA.

- Twitter kommer ud af et miljø, som ligger meget langt til venstre. Twitter er nødt til at være mere ligeligt fordelt. Lige nu er det for venstreorienteret.

For Henrik Moltke virker det klodset, at Elon Musk går ud og kommenterer Twitters medarbejdere uden at være sikker på, at han bliver ejeren af virksomheden.

- For en dansk observatør som mig ser det klodset ud, at han smider sine måske kommende medarbejdere under bussen.

- Det er en almindelig fordom, at Silicon Valley og folk i tech-branchen er venstreorienterede, men uanset hvad betyder det jo ikke, at de modererer på unfair vis. Det virker lidt uovervejet, siger han.