Korrespondent om knivangreb: Volden tager til i Jerusalem

Nu opfordrer Hamas' tv-station de unge palæstinensere til at køre israelere ned med biler.

En israelsk politimand checker om en ung palæstinenser i Jerusalem har våben på sig. (Foto: AMMAR AWAD © Scanpix)

Konflikten mellem israelere og palæstinensere fortsætter.

I et jødisk kvarter i byen Hebron på Vestbredden skød og dræbte en israelsk fodgænger lørdag en palæstinenser. Ifølge israelsk militær forsøgte den dræbte mand at stikke den israelske bosætter ned.

Og i det østlige Jerusalem mistede en kun 16-årig palæstinenser livet. Han blev skudt, da han ifølge politiet trak en kniv overfor to betjente, der ville kontrollere ham.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

40 palæstinensere og syv israelere er allerede døde i den seneste tids gadevold. Og Berlingskes korrespondent i Jerusalem, Allan Sørensen, siger, at volden tager til.

- De væbnede palæstinensiske organisationer opfordrer til den her slags angreb. I dag opfordrede Hamas' tv-station de unge palæstinensere i Jerusalem til at begynde at køre israelere ned med biler, siger Allan Sørensen til DR Nyheder.

Hamas er den militante bevægelse, der har magten i Gaza-striben.

- Dermed opfordrer de til at bruge mere end knive, da det er blevet for svært at smugle dem gennem de forskellige check-points, forklarer Allan Sørensen fra Jerusalem.

I alt blev tre palæstinensere dræbt og en fjerde alvorligt såret i dag lørdag.

Det sker efter mere end to ugers uro, som blandt andet skyldes palæstinensernes vrede over det, de ser som øget jødisk kontrol over al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

FacebookTwitter