Korrespondent: Sag om valgsvindel rammer i forvejen presset Theresa May

Oven i de konservatives nedtur i meningsmålingerne bliver partiet nu ramt af sag om valgsvindel.

Craig Mackinlay er stillet op i valgkredsen South Thanet i det sydlige England. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)

Det kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt.

Mens Theresa Mays konservative parti kæmper for at opretholde sin ellers store føring i meningsmålingerne frem mod valget på torsdag, er partiet nu blevet ramt af en sag om valgsvindel.

Sagen drejer sig om den 50-årige konservative kandidat Craig Mackinlay, som politiet i dag har anklaget for at have snydt med valgmidler under valgkampen i 2015.

- Det er en sag, som Theresa May vil blive spurgt om igen og igen, siger DRs korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe.

- Det kommer til at fylde rigtig meget og fjerne fokus fra det, May gerne vil tale om. Nemlig forskellen på hende og Corbyn (Labours leder, red.) i forhold til forhandlingerne om at få en Brexit-aftale på plads.

Theresa May og Jeremy Corbyn deltager i aften i en "spørgetime" på BBC, hvor de to partiledere skal svare på spørgsmål fra publikum.

Ufokuseret valgkamp

Craig Mackinlay er i sig selv ikke en hovedfigur i valgkampen. Han er mest kendt, fordi han i 2015 vandt over den tidligere Ukip-leder Nigel Farage.

Men da politiet gennem længere tid har undersøgt den formodede valgsvindel har sagen været kendt i offentligheden.

De Konservative har hele tiden bedyret, at der ikke var noget at komme efter, og det fastholder de i en pressemeddelelse, men sagen kan alligevel få negativ betydning.

- Nogle siger, at det igen udstiller Mays manglende dømmekraft, at hun har tilladt manden at stille op, selv om hun vidste, at der potentielt var en sag, siger Kim Bildsøe.

- Så det taler ind i en historie, der vokser sig større og større om, at den konservative valgkamp har været for ufokuseret og ikke særlig gennemtænkt.

Indtil videre bliver Craig Mackinlay dog på stemmesedlerne. Både fordi han ikke er dømt endnu, og fordi det rent praktisk er for sent at fjerne ham, da der allerede er afgivet nogle brevstemmer, skriver BBC.

Udover Craig Mackinlay er to andre i hans kampagneteam blevet sigtet i sagen.