Korrespondent: Tyske højrepopulister vil forbyde burkaer og minareter

Det fremadstormende, tyske højreparti AfD vil skifte fokus fra EU til modstand mod islam.

Alternative für Deutschlands leder, Frauke Petry. (Foto: © Urs Flueeler, Scanpix)

Det fremstormende, tyske højreparti Alternative für Deutchland (AfD) vil i denne weekend skrive en række anti-islamiske principper ind i sit partiprogram.

Det skal ske ved partiets kongres i Stuttgart.

- AfD vil formentlig forsøge at få vedtaget, at moskeers tårne - minareter - skal forbydes. De vil gerne have et burka-forbud, og det skal være forbudt at kalde til bøn, siger Tyskland-korrespondent i DR Nyheder, Michael Reiter:

- Det er altsammen ting, som AfD ser som symboler på, at islamister forsøger at overtage magten i Tyskland.

Alternative für Deutschland blev dannet som et euro- og EU-skeptisk parti, men nu skal modstanden mod islam fylde mindst lige så meget i billedet.

- AfD næres af protest, og hidtil har det været protesten mod euro-krisen, som har drevet partiet. Men den krise er sat lidt på pause. Derefter var det flygtningekrisen i Tyskland, man protesterede mod - men den virker det også som om, at der er ved at være styr på, siger Michael Reiter:

- Så man bliver nødt til at finde et nyt emne, som man kan vinde vælgere på - for at beholde momentum og skabe noget aktivitet i vælgerskaren.

Alternative für Deutschland (AfD):

  • Dannet i 2013 som et euro- og EU-skeptisk parti af økonomiprofessor Bernd Lucke.

  • AfD ledes i dag af den 40-årige kemiker Frauke Petry. Hun har sadlet partiet om til en mere nationalkonservativ og indvandrerkritisk kurs.

  • AfD har på rekordtid vundet mange pladser i otte delstatsparlamenter i Tyskland.

  • Hvis der var valg til Tysklands parlament, Forbundagen, i dag, ville partiet ifølge nye meningsmålinger få opbakning fra 14 procent af tyskerne.