Kort efter grænsekontrol: Flygtninge sendes tilbage til Danmark

Ifølge DR's reportere på stedet, kontrolleres passagererne ved Hyllie station - det første stop for Øresundstoget i Sverige.

Den svenske grænsekontrol er nu påbegyndt, og politiet tjekker derfor togrejsende på vej ind i landet.

Ifølge DR's reporter, Mette Mayli Albæk, så er politiet talstærkt til stede på Hyllie Station, der er første stop fra Danmark til Sverige. De mange betjente skal tjekke alle rejsende, der skal vise id og forklare, hvorfor de er på vej ind i landet.

Presseansvarlig ved Skåne Politi, Ewa-Gun Westford, forklarer til DR Nyheder, at flygtninge kan risikere at blive sendt tilbage til Danmark.

- Vi forklarer dem, at hvis de ikke vil søge asyl, så betragtes de som illegale og opholder sig i landet uden tilladelse. Og så kan man blive sendt tilbage til Danmark.

Ifølge DR's reporter Mette Mayli Albæk, så er et antal flygtninge allerede blevet sendt retur. Andre, der ønsker at søge asyl, er kørt i busser til Malmö.

- De bliver ikke anholdt, men de bliver kørt i busser til Malmö, hvor de bliver registrerede. Det hele foregik meget stille og roligt, siger hun.

Danskere opfordres til at medbringe pas, men det er usandsynligt, at man kan blive sendt tilbage til Danmark, hvis passet ikke er med.

- Så tager man en snak, og betjenten beslutter, om der er andet, man kan vise, og man lytter til sproget, siger Ewa-Gun Westford.

Grænsekontrollen vil gælde både ved Øresundsbroen og for færgetrafikken fra Danmark og Tyskland. Kontrollen vil i første omgang gælde ti dage frem med mulighed for at forlænge perioden efter behov.