Kræft tager livet af brandmænd fra 11. september

Redningsarbejdet under og efter terrorangrebet den 11. september 2001 kan være årsag til, at flere brandmænd og politifolk i New York dør en tidlig død af kræft.

Fem politibetjenete og brandmænd, som alle deltog i redningsarbejdet efter terrorangrebet, er omkommet de sidste tre måneder - den ældste var kun 44 år.

De amerikanske myndigheder frygter, at en kræft-epidemi er ved at tage livet af de brandmænd, der forsøgte at redde New Yorks indbyggere i forbindelse med terrorangrebet den 11. september 2001.

Fem politibetjente og brandmænd, som alle deltog i redningsarbejdet efter terrorangrebet, er døde de seneste tre måneder - den ældste var kun 44 år.

I månedsvis arbejdede over 70.000 politibetjente og brandmænd i en giftig suppe af støv og kemikalier i ruinerne af de to højhuse. Blandt andet næsten 100.000 liter flybenzin fra det to fly, 1.000 tons asbest fra de to bygninger og pulveriseret bly fra tusindvis af computerne i de to højhuse.

Offentlig støtte til brandmænd

Der er ingen officielle tal på hvor mange, der døde af oprydningsarbejdet. New Yorks sundhedsmyndigheder har registreret 817 dødsfald blandt redningsmandskab, men ingen kan bekræfte, hvor mange af dem, der har direkte forbindelse til selve stedet, skriver den britiske avis The Guardian.

Kongressen i USA er nu under pres for at vedtage en lov om offentlig støtte til det redningsmandskab, som har fået kræft eller andre sygdomme efter deres arbejde.

Facebook
Twitter