Kraftig eksplosion i Paris - meldinger om sårede

Eksplosionen kunne høres i store dele af Paris og har forårsaget voldsomme skader på en beboelsesejendom.

En voldsom eksplosion, som kunne høres over store dele af byen, har ramt Frankrigs hovedstad Paris.

Eksplosionen, der af politiet beskrives som "kraftig", fandt sted klokken 9, efter at en brand startede hos en bager i Paris' 9. arrondissement, skriver ordensmagten på Twitter.

Branden formodes at have antændt en gaseksplosion.

Blandt andet avisen Le Figaro og nyhedsbureauet Reuters citerer fransk politi for, at mindst 20 skal være sårede, deraf to alvorligt.

Politiet har dog endnu ikke officielt bekræftet tallet på sin Twitterprofil.

Billeder på Twitter, taget umiddelbart efter eksplosionen, viser voldsomme skader og ild i en beboelsesejendom i kvarteret på højre Seinebred.

Gaden Rue de Trévise er et kaos af væltede biler, scootere og murbrokker. Politiet har bedt folk holde sig væk, indtil situationen er under kontrol.

Mere end hundrede brandfolk er ifølge britiske The Telegraph sendt til stedet for at bekæmpe den efterfølgende brand.

En kvinde hjælpes ud af ejendommen af brandmænd. (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)

Paris' borgmester Anne Hidalgo er ankommet til området. Også den franske premierminister, Édouard Philipp, og indenrigsminister, Christophe Castaner, er taget til stedet for at overvåge redningsarbejdet.

En beboer i ejendommen beskriver den voldsomme eksplosion på Le Figaros hjemmeside.

- Alle vinduer i lejligheden eksploderede og alle døre, der var åbne, faldt af deres hængsler. Børnene var i panik, de kunne ikke komme ud af deres værelse, siger Claire Sallavuard, som bor i ejendommen, til Le Figaro.

Paris og resten af Frankrig er i forvejen i højt beredskab grundet "De Gule Veste"-protester, som forventes at fortsætte i dag.

Facebook
Twitter