Kraftig eksplosion rammer Afghanistans parlament

Eksplosion udløser kaos i parlamentet i Kabul, hvor direkte tv-billeder viser politikerne løbe for livet.

Et køretøj brænder nær det afghanske parlament i Kabul efter et angreb i den afghanske hovedstad i dag. (Foto: MOHAMMAD ISMAIL © Scanpix)

En selvmordsbombemand fra Taliban-bevægelsen og flere bevæbnede mænd angreb mandag parlamentet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Direkte tv-billeder fra parlamentet viser en kaotisk situation, hvor medlemmerne af parlamentet flygter ud af den røgfyldte bygning:

- En selvmordsbomber har sprængt sig selv i luften lige udenfor parlamentsbygningen, og flere militante har indtaget positioner i en bygning tæt ved parlamentet, siger polititalsmand Ebadullah Karimi til Reuters.

- Vi er et sikkert sted

Afghanske sikkerhedskilder siger, at alle politikerne er i sikkerhed.

- En voldsom eksplosion rystede bygningen og knuste ruder. Vi er et sikkert sted lige nu, fortæller en parlamentariker, Shukria Barekzai, over telefonen.

Angrebet kom netop som landets ny forsvarsminister skulle præsenteres i parlamentet, skriver flere medier.

Se optagelser fra umiddelbart efter eksplosionen:

Kampe inde i bygningen

En talsmand for Taliban siger, at den militante bevægelse står bag angrebet, og at der er kampe i selve parlamentsbygningen.

- Flere mujahediner er gået ind i parlamentsbygningen, og der er voldsomme kampe i gang, siger Taliban-talsmanden, Zabihullah Mujahid, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Politiet afviser derimod, at talibanerne er trængt ind i bygningen.

- De er ikke inde i parlamentsbygningen, men de er et sted uden for bygningen, siger polititalsmand Ebadullah Karimi til AFP.

Taliban tager kontrol med to distrikter

Talibans blodige angreb er taget til i styrke og antal, siden de sidste udenlandske kamptropper forlod Afghanistan ved årsskiftet.

I det nordlige Afghanistan har Taliban i de seneste dage taget kontrollen med to distrikter, og det har rejst spørgsmål om, hvorvidt de afghanske politi- og militærstyrker er i stand til at bekæmpe den militante gruppe uden hjælp fra

Facebook
Twitter