Kraftigt jordskælv i det sydlige Californien

Jordskælv, der målte 6,4 i styrke, har ramt byen Ridgecrest. Ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne.

Et jordskælv med en styrke på 6,4 har ramt den sydlige del af Californien. På billedet ses en butik i byen Lake Isabella. (Foto: ho © Scanpix)

Et kraftigt jordskælv målt til 6,4 på Richterskalaen ramte det sydlige Californien torsdag eftermiddag.

Det oplyser US Geological Survey.

Jordskælvet ramte ved byen Ridgecrest, der ligger cirka 175 kilometer nordøst for Los Angeles.

De lokale brandmyndigheder er ved at undersøge området. Der er ikke meldt noget ud om, hvorvidt der er alvorligt tilskadekomne.

The Kern County Fire Department oplyser på Twitter, at redningsfolk har været i gang med omkring 20 forskellige aktioner, som både omfatter "medicinsk bistand og brande i og omkring byen Ridgecrest".

Beredskabsmyndighederne i Los Angeles holder øje med udviklingen og konsekvenserne af jordskælvet. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

Nedfaldne genstande

Borgmesteren i Ridgecrest, Peggy Breedon, udtaler til CNN, at der har været nedfaldne genstande fra bygninger, som har ramt folk, og at byen har mærket kraftige efterskælv.

Derudover er der flere steder brande og ødelagte gasledninger.

- Vi er vant til jordskælv, men vi er ikke vant til denne styrke, siger borgmester Peggy Breedon ifølge CNN.

Byens myndigheder har bedt borgerne om at holde øje med hinanden og især de ældre, som udgør en stor del af byens befolkning.

Jordskælvet er det kraftigste i det sydlige Californien siden et jordskælv i Los Angeles i 1994, der blev målt til 6,6 på Richterskalaen.

Vidner har fortalt til CNN, at jordskælvet kunne mærkes i store dele af Los Angeles, selv om skælvets epicenter var omkring 150 kilometer fra byen.

Opdateret med video.

FacebookTwitter