Kraftigt jordskælv rammer Iran: Usikkerhed om dødstal

Et jordskæv har ramt Iran på grænsen til Pakistan. Det kunne også mærkes i Dubai og i New Delhi. Mens der er usikkerhed om omkomne i Iran, meldes 12 dræbt i Pakistan.

Jordskælvet fandt sted omkring 90 kilometer fra den irranske by Khash. (Foto: Rehan Khan © Scanpix)

Et kraftigt jordskæv har ramt Iran. Det er endnu uvist om nogle iranenere har mistet livet, men nyhedsbureauet Russia Today melder om 12 dræbte og mange flere sårede i Paktistan-områder, der grænser op til Iran.

Jordskælvet havde en styrke på 7,8 på momentmagnitude-skalaen, skriver The Global Disaster Alert and Coordination System. Momentmagnitude-skalaen er en opdateret udgave af Richter-skalaen og tager højde for flere data.

Mange forskellige udmeldinger

I timerne umiddelbart efter jordskælvet, frygtes flere hundrede døde, men en talsmand fra det Irakiske Krisecenter sagt til det iranske nyhedsbureau ISNA, at der indtil nu ikke var meldinger om dræbte.

- Jordskælvets epicenter var placeret i ørkenen, og ingen centralt befolkede områder omringer det. Der var ingen omkomne i byerne rundt om epicentret, sagde talsmand Morteza Akbarpour til ISNA ifølge Reuters.

Den iranske guvernør af Sistan og Baluchistan, Hatem Narouyi, siger til Reuters, at ingen iranere er omkommet af jordskælvet.

Myndighederne i Iran har ellers tidligere bekræftet over for iransk tv, at 40 mennesker er blevet dræbt, og frygtede, at hundredevis har mistet livet. Det rapporterer Reuters. I følge Russia Today har staten trukket sit udsagn tilbage og siger, at der er kun er tale om fem sårede.

Jordskælvet har fundet sted på grænsen til Pakistan - cirka 90 kilometer fra den iranske by Khash.

Jordskælvet fandt sted omkring 90 kilometer fra den irranske by Khash.

Det fandt sted lokal tid klokken 10.44 på en dybde af 15,3 kilometer. Epicenteret var i det sydøstlige Iran, og i området er der mange bjerge og ørken.

Medie: Bygninger svajede i New Delhi

Rystelserne kunne mærkes på tværs af Golfen og Mellemøsten. Det kunne blandt andet mærkes i Dubai og New Delhi, hvor høje bygninger ifølge BBC svajede. OMkring 1000 bygninger er ifølge flere medier kollapset i Pakistan.

Ifølge Global Disaster Alert and Coordination System var der rystelser i Frankrig på 4,5 på Richterskalaen.

Der meldes ikke om alvorlige skader i den iranske by Saravan, rapporterer Fars News, men strøm og telefonnet er nede i det meste af Sydøstiran, rapporter iransk tv.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b01c1a11f9d0d20919f4a

Atomkraftværker ikke ramt

Det meste af Irans atom-aktiviteter ligger i det centrale Iran eller i Vestiran. Ifølge Det amerikanske Institut for Videnskab og International Sikkerhed er der ingen atomaktiviteter i det sydøstlige Iran, hvor tirsdagens jordskælv altså har ramt.

Det russiske firma, der har bygget atomkraftværket Bushehr, siger, at tirsdagens skælv ikke har ført til ødelæggelser på anlægget.

Den 10. april blev 37 personer dræbt og 850 sårede efter et jordskælv, der målte 6,3 på Ritchterskalaen i det sydvestlige Iran.

FacebookTwitter