Kriminaliteten i New York er på sit laveste nogensinde

Kriminaliteten ser ud til at falde for 27. år i træk i USA's største by.

Kriminaliteten i New York City ser ud til at falde for 27. år i træk. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

286 drab på et år i en enkelt by lyder måske af mange, men i byen New York er det det laveste antal, siden man begyndte at måle i 1950'erne.

Faktisk er der sket et fald i alle større grupper af forbrydelser i byen i år.

Således var antallet af mord, manddrab, voldtægt, overfald, røveri, tyveri og biltyverier oppe på 94.806 i søndags. Til sammenligning endte tallet sidste år på 101.716 hændelser, skriver New York Times.

Falder for 27. år i træk

Hvis antallet af mord i New York City holder sig under 333 året ud, vil det slå den hidtidige rekord fra 2014.

Faldet i mordsager i millionbyen er opsigtsvækkende. I 1990 blev 2.245 mord registreret - ti gange så mange som i år.

Med de lovende tal frem mod årsskiftet ser kriminaliteten ud til at falde for 27. år i træk i New York City.

- Der er ingen tvivl om, at denne uafbrudte stime er fremragende, siger William J. Bratton, tidligere politikommissær, til New York Times.

Flere teorier om grunden til fald

Tallene fra New York City går igen i andre store byer som Detroit og Chicago, hvor antallet af mord er faldet stort i år. Omvendt er der dog sket en stigning i mindre byer som Charlotte i North Carolina og Baltimore i Maryland.

Flere forskere giver bedre træning og udstyr til politiet æren for faldet. Færre gange har politiet affyret deres tjenestepistol i år, mens brugen af strømpistoler er steget.

Det er dog ikke alle, der mener, at det drastiske fald i kriminaliteten udelukkende kan forklares med et bedre rustet politi.

Ifølge Franklin E. Zimring, professor ved University of California, er faldet en imponerende bedrift, men det vides ikke, hvor længe det vil fortsætte.

- New York er tæt på et fald på 90 procent af årsager, der er decideret mystiske, siger han.

Uanset det samlede fald i New York-baseret kriminalitet, giver statistikkerne ikke et fyldestgørende billede af forbrydelser begået i storbyen.

Anmeldelser om vold i hjemmet, seksuelle overgreb, identitetstyveri, hadforbrydelser og skyderier, der ikke resulterer i personskader, er ikke med i opgørelsen.

Facebook
Twitter