Krise mellem Rusland og Nato

Forholdet mellem Rusland og Nato har nået et lavpunkt efter krisen i Georgien. Russerne er sure over, at Nato har undladt at omtale ofrene for det georgiske angreb på Sydossetien.

Natos generalsekretær Jaap de Hoop Shaeffer skælder ud over den russiske fremfærd i Georgien. (Foto: Dirk Waem © Scanpix)

Forholdet mellem Rusland og Nato har nået et lavpunkt efter krisen i Georgien.

Rusland og Nato kan ikke længere have det samme forhold, som før konflikten i Georgien, sagde Ruslands Nato-udsending, Dmitrij Rogosin ifølge nyhedsbureauet Ria-Novosti til tv kanalen NTV i nat.

Nato har i skarpe vendinger kritiseret Rusland for overdreven brug af magt og krænkelse af georgisk suverænitet i forbindelse med konflikten om Sydossetien.

Russerne betragter deres militære aktion som et forsvar af en 16 år gammel våbenhvile mellem Sydossetien og Georgien, og er vrede over, at Nato ikke har udtalt sig om ofrene efter det indledende georgiske angreb i Sydossetien.

Nato til Rusland: Bliv væk

Nato har også selv været med til at afkøle forholdet til Rusland. Det skete, da Nato i går forhindrede det russiske krigsskib Ladny i at deltage i en antiterror-øvelse i Tyrkiet, tilsyneladende som reaktion på den russiske tilstedeværelse i Georgien.

Desuden er Rusland blevet bedt om at holde sig væk fra det krisemøde, der ellers skulle have fundet sted mellem Nato og Rusland. I stedet diskuterer Natos udenrigsministre på tirsdag situationen i Georgien - uden Rusland.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk