Kristian Jensen: USA har forståelse for Danmarks flygtningepolitik

De to ministerkolleger diskuterede desuden, hvordan man kan bekæmpe Islamisk Stat og genopbygge Syrien.

”Kerry og jeg har haft en rigtig god samtale omkring de store problemer, der er i verden lige i øjeblikket – startende med bekæmpelsen af Isil,” lød det fra udenrigsminister Kristian Jensen efter mødet med USA's udenrigsminister John Kerry. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøgte her til eftermiddag – dansk tid – sin amerikanske ministerkollega John Kerry i Washington.

Og ifølge Kristian Jensen var der forståelse for Danmarks måde at håndtere flygtningesituationen på, selvom det i flere amerikanske medier har resulteret i avis-overskrifter og negativ omtale.

- Der har ikke været nogen kritik af den danske flygtningepolitik i Washington, lød det fra Kristian Jensen efter mødet.

- Når man sætter tingene i perspektiv, så er der en klar forståelse af, at vi løser problemer på vores måde i Danmark, ligesom USA løser problemerne på deres måde.

På mødet skulle Kristian Jensen og John Kerry diskutere en lang række emner, men særligt situationen i Syrien og kampen mod Islamisk Stat fyldte meget.

- Både hvordan man bekæmper Isil (Islamisk Stat, red.), men også hvordan vi kan arbejde med at genopbygge de dele af Irak og Syrien, som Isil er trukket tilbage fra, forklarede Kristian Jensen.

Foruden Syrien og Islamisk Stat nåede de to udenrigsministre også at komme omkring Ukraine, frihandelsaftalen mellem EU og USA (TTIP), Arktis og ikke mindst, hvordan hele flygtningespørgsmålet påvirker det europæiske samarbejde i EU.