Kritik af Trump fra partifæller for ordvalg om påkørsel

- Der er ikke andre 'sider' af had og snæversynethed, siger republikansk kongresmedlem efter Trump-udtalelse.

En statue af sydstatsgeneralen Robert E. Lee skulle fjernes, og det udløste en højreorienteret demonstration. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, der ellers er kendt for sine kontante udtalelser, får nu kritik fra sine egne partifæller for ikke at udtrykke sig direkte nok.

Det er lørdagens angreb i byen Charlottesville, hvor en mand i høj fart kørte ind i en gruppe, der demonstrerede mod højrenationalister, nynazister og medlemmer af Ku Klux Klan, som har fået kritikerne på banen.

En 32-årig kvinde mistede livet, og mindst 30 personer blev såret i angrebet, som præsidenten senere kommenterede på med ordene:

- Vi fordømmer på det kraftigste denne frygtelige fremvisning af had, snæversynethed og vold fra mange sider, sagde han og gentog: Fra mange sider.

Den formulering har fået flere medlemmer af Donald Trumps parti til tasterne på Twitter.

- Tilhængere af hvidt overherredømme, nynazister og antisemitter er modsætningen af vores amerikanske værdier. Der er ikke andre "sider" af had og snæversynethed, skriver Ileana Ros-Lehtinen, valgt ind i Repræsentanternes Hus for delstaten Florida.

Og den republikanske senator Marco Rubio, der også er valgt ind for Florida, skriver:

- Meget vigtigt for nationen at høre Potus (USA's præsident, red.) beskrive hændelserne i Charlottesville, som hvad de er: et terrorangreb udført af tilhængere af hvidt overherredømme.

Også republikaneren Cory Gardner, medlem af Senatet for delstaten Colorado, mener, at Donald Trump burde have talt mere direkte til det amerikanske folk.

/ritzau/