Kroatien styrker grænse efter Østrig indfører migrantkvoter

Østrig vil indføre daglige og timebaserede kvoter for migranter, som får lov at krydse landets grænse.

Flere end 650.000 migranter er rejst gennem Kroatien siden september sidste år. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Scanpix)

Der skal dæmmes op for strømmen af mennesker, som søger op igennem Europa fra middelhavsområdet.

Derfor siger det kroatiske politi tirsdag, at det har udstationeret betjente for at forstærke overgangen ved den serbiske grænse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Kroatien har sendt supplerende grænse- og uropoliti til den serbiske grænse for at holde øje med området, siger politiet i en officiel meddelelse.

- Politichefer fra Østrig, Slovenien, Kroatien, Serbien og Makedonien mødes 18. februar i den kroatiske hovedstad, Zagreb, for at diskutere den nuværende situation og potentielle løsninger på migrantkrisen, lyder det videre.

Uvist, hvor store kvoter bliver

Udmeldingen fra Kroatien kommer som en reaktion på, at Østrigs indenrigsminister tirsdag siger, at landet vil indføre daglige migrantkvoter, der er skabt efter samme model, som dem Tyskland har indført.

- Der bliver en daglig kvote og en timebaseret kvote, og så snart de er nået, så stopper vi med at lukke folk ind, siger Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, til journalister ved landets travleste grænseovergang, som er ved overgangen til Slovenien.

Hun vil ikke fortælle, hvor store kvoterne bliver, skriver Reuters.

Flere end 650.000 migranter er rejst gennem Kroatien siden september sidste år.

/ritzau/Reuters