Krokodillejæger og tv-mand Steve Irwin er død

Den australske krokodillejæger Steve Irwin er død - en pilrokke stak ham i brystet. Den 44-årige populære tv-mand var kendt over hele verden for sine programmer om farlige dyr.

Steve Irwin var krokodillejæger, tv-mand og ejer af en dyrepark, hvor han her giver mad til en af parkens dyr. (Foto: Vera Devai © Scanpix)

Den verdenskendte dyreven og krokodillejæger, Steve Irwin fra Australien, er død 44 år gammel.

Spot: Steve Irwin

Ifølge det australske nyhedsbureau, AAP, blev Irwin dræbt, da han blev stukket i brystkassen af en pilrokke. Irwin dykkede i forbindelse med tv-optagelser, da ulykken skete. Læger skyndte sig til stedet, men kunne ikke redde ham, oplyser BBC.

Irwin vandt international anerkendelse for sit tv-program "The Crocodile Hunter", hvor han har udmærkede sig som en varm fortaler for dyrebeskyttelse.

Hele verdens vovehals

I sine tv-programmer har Irwin primært fokuseret på klodens mange farlige dyr.

Ofte har seerne set Irwin indfange giftige slanger, komodovaraner og ikke mindst krokodiller. Med de vovede handlinger forsøgte Irwin at øge opmærksomheden på de frygtede dyr.

Egen populær dyrepark

Steve Irwin lavede en mindre dyrepark i Queensland i Australien, der i dag har udviklet sig til at været en stor zoologisk have for det australske vilde dyreliv. Irwin drev dyreparken med sin hustru.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532c8542a11f9d0ee03e1e61