Kronprinsessen til kamp for fattige kvinder

Med en meget personlig tale indledte Kronprinsesse Mary i nat dansk tid en kampagne mod fattigdom.

Med en meget personlig tale indledte Kronprinsesse Mary i nat dansk tid en kampagne mod fattigdom. (© DR)

Med en meget personlig tale indledte Kronprinsesse Mary i nat dansk tid en kampagne mod fattigdom. Det sker i forbindelse med FN's generalforsamling i New York.

- Jeg er mor til fire raske børn, og jeg ved, jeg er heldig at have født dem i et udviklet land med gode sundhedsforhold for mødre. Jeg håber på en dag, hvor de forhold er ligeligt fordelt i verden, og kvinder ikke længere sætter deres liv på spil, når de giver liv, sagde hun blandt andet i talen.

Mary: Tankevækkende initiativ

Det er DR og britiske BBC, der sammen står bag projektet "Why Poverty?" - hvorfor fattigdom - som gennem otte dokumentarfilm skal åbne verdens øjne for fattigdomsproblemerne på en ny måde, og kronprinsessen er selv begejstret for projektet.

- Det er en tankevækkende, innovativ og meget debatskabende initiativ, som DR har været med til at sætte fokus på. Spørgsmålet "Hvorfor fattigdom" skal stilles hele verden rundt, siger hun til DR Nyheder.

Minister: Skal få folk op af stolen

Temaugen starter 25. november, og det vurderes, at over 500 millioner mennesker vil se med på tv og på Why Povertys hjemmeside på nettet. Danmarks udviklingsminister, Christian Friis Bach har store forventninger til projektet.

- Jeg håber, det får folk op af stolen og de engagerer sig i at kæmpe for kvinders rettigheder, for en ordentlig beskatning af forbruget af de naturressourcer, som er i Afrika, for at afrikanske landmænd for en chance til selv at producere mad nok til dem selv og deres familier - og tjene penge på det, siger ministeren til DR Nyheder.

(© DR Nyheder)