Krydstogtpassagerer i karantæne får udleveret termometre, sudoku og origami

61 passagerer på et krydstogtskib i Japan er nu smittet med coronavirus.

David Abel er fortsat i karantæne med sin hustru Sally.

De omkring 3.700 passagerer og besætningsmedlemmer ombord på skibet "Diamond Princess" har fået et væsentligt længere krydstogt, end de fleste nok havde håbet på.

De er nemlig fortsat i karantæne på krydstogtskibet, der på fjerde døgn ligger i havn ved byen Yokohama syd for Tokyo. Alle skal blive på skibet indtil 19. februar.

- Vi har fisket vores beskidte tøj op af vasketøjskurven, så vi kan genbruge det. Det skal nok gå, så længe karantænen ikke bliver endnu længere end planlagt, fortæller briten David Abel på sin Facebook. Han er på ferie med sin hustru Sally.

- Undertøj vasker vi dog i hånden i håndsæbe og showergel.

61 passagerer på skibet er indtil videre blevet smittet med coronavirus. Smittede bliver eskorteret fra skibet til ventende ambulancer på kajen, der kan køre dem til hospitaler i området. Heriblandt en 58-årig mand, der var på bryllupsrejse med sin hustru, som tilsynelandede ikke er smittet, skriver BBC.

Skal tage temperaturen

David Abel fortæller, at passagererne ombord på Diamond Princess har fået udleveret termometre, så de kan tage deres temperaturer.

- Vi er blevet bedt om at tage vores temperatur regelmæssigt. Jeg har taget min tre gange den seneste time, fortæller David Abel på Facebook.

- Instruktioner er udelukkende på japansk, men der er heldigvis billeder, der viser, at vi skal tage temperaturen under armen.

Må komme ud 90 minutter om dagen

De passagerer, der ikke har kahytter med balkon, har fået lov til at gå op på øverste dæk i halvanden time hver dag, hvor de kan få lidt sol og frisk luft.

Alle skal dog have ansigtsmaske og plastikhandsker på, og de skal holde sig minimum én meter fra hinanden og må kun stå i små grupper, lyder instruktionerne fra skibets ansatte.

  • Passagererne på "Diamond Princess" får lidt frisk luft og mulighed for at strække ben på dækket af krydstogtskibet. (Foto: Kyodo © Scanpix)
  • Krydstogtskibet ligger ved havnen i Yokohama syd for Tokyo. (Foto: Kyodo © Scanpix)
  • Nogle karantæneramte passagerer er heldige at have en balkon, så de kan komme ud. Andre opholder sig i kahytter uden hverken balkon eller vinduer. (Foto: Franck Robichon © Scanpix)
  • Udstrækning på balkonen. (Foto: Kim Kyung Hoon © Scanpix)
1 / 4

For at slå noget af den lange ventetid ihjel har passagererne fået tilbudt flere tv-kanaler, aviser og selvfølgelig mulighed for at kaste sig over japanske sysler som bogstavlegen sudoku og papirfoldekunsten origami.

Flest smittede fra Japan

28 af de smittede ombord er fra Japan, 11 fra USA, syv fra både Australien og Canada, tre fra Kina og én person fra henholdsvis Storbritannien, Argentina, New Zealand, Taiwan og Filippinerne.

Skibet har været i karantæne, siden en 80-årig passager fra Hongkong blev konstateret smittet med coronavirus, kort efter han gik i land i sin hjemby i januar.

- Jeg kan høre smertefuld hoste fra passagerer i de nærliggende værelser. Selvfølgelig er jeg bekymret, skrev en japansk passager på Twitter.

  • "Mangel på medicin" står der på japansk på dette flag, en passager holder ombord på krydstogtskibet Diamond Princess. (Foto: Kim Kyung Hoon © Scanpix)
  • Ambulancer holder klar ved havnen i byen Yokohama syd for Tokyo. (Foto: Franck Robichon © Scanpix)
  • Nye forsyninger bliver lastet ombord på det karantæneramte krydstogtskib. (Foto: Franck Robichon © Scanpix)
1 / 3

Et andet krydstogtskib, World Dream, er i karantæne i Hongkong, efter at tidligere passagerer er blevet smittet. Ingen af de omkring 1.800 personer ombord er indtil videre blevet testet positive for virusset.

Coronavirus blev konstateret hos tre kinesiske passagerer, der var om bord på skibet fra 19. til 24. januar.