KU'ere bryder amerikansk valglov

En flok KU'ere, som er i USA for at støtte den republikanske præsidentkandidat John McCain, bryder bevidst den amerikanske valglov.

Det er ulovligt at hænge valgplakater op i nærheden af valgstederne, men der er ingen regler for reklamer på tøjet. (Foto: JEWEL SAMAD © Scanpix)

En flok KU'ere, som er i USA for at støtte den republikanske præsidentkandidat John McCain, bryder bevidst den amerikanske valglov. Det skriver internetavisen Ungnyt.dk.

Amerikansk lov forbyder at ophænge plakater og andet valgmateriale i nærheden af valgstederne, fordi man mener, at det kan påvirke vælgerne i en negativ retning. Det er den lov, som en bilfuld med KU'ere i nattens mulm og mørke har trodset.

- Klokken er fire om morgenen, og vores mål er at ophænge plakater rundt om på valgstederne. Vi ved godt, at det er ulovligt, men vi sniger os nærmere ind i den forbudte zone i vores lydløse Toyota, siger en KU'er i en video, som de selv har lagt på nettet ifølge Ungnyt.dk.

Knapt så stor skideballe

Formanden for Konservativ Ungdom, Rune Kristensen, siger, at KU'erne arbejder sammen med unge fra det Republikanske parti.

- Det er ikke noget vi har med at gøre herhjemme, siger han.

De unge konservative på videoen er helt klar over, at de bryder loven.

- Vi ved, at politiet kører rundt i området for at holde øje med, om nogen hænger disse ulovligheder op, som vi gør. Hvis vi bliver stoppet af sheriffen, må vi bare lyve os ud af det, siger en af de unge mænd på videoen, som man kan se på Ungnyt.dk.

Facebook
Twitter