Kun få ultrabillige Norwegian-billetter

Flyv til Bangkok og hjem igen for under 3000 kroner, lyder et tilbud fra Norwegian. Men størstedelen af flysæderne bliver dyrere, mener luftfartsanalytiker.

(Foto: Hans Olav Nygård © Norwegian (Creative Commons))

Flyv til Bangkok og hjem igen for under 3000 kroner. Sådan lyder et tilbud fra flyselskabet Norwegian.

Men de rejsende skal være heldige for at få fat i en af de attraktive billetter. De kommer nemlig kun til at gælde for 10 til 15 procent af flysæderne.

Prisen for at flyve til Bangkok fra Stockholm og retur kommer ifølge Norwegian til at ligge på mellem 2500 og 3000 kroner - eller 2000 kroner når destinationen er New York.

Billetter dækker ikke udgifter

Men de ultrabillige billetter bliver forbeholdt de få, for umiddelbart dækker de ikke engang udgifterne for flyselskabet, siger luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank:

- Jeg vil tro, at 10-15 procent - i bedste fald 25 - af sæderne bliver udbudt til de lave priser. Norwegian er nødt til at fylde flyene op med kunder, der betaler mere, ellers bliver det en underskudsforretning, siger han til DR Nyheder.

- Men det er ikke anderledes end man ser på andre lavprisflyvninger, lyder det fra Jacob Pedersen.

Nye økonomiske fly og lavere lønninger

Det bliver Boeings nye Dreamliner-fly - som er mere økonomiske i drift - der skal fragte Norwegian-kunderne til Bangkok og New York. Det europæiske personale får base i Asien med dertil hørende lavere lønninger og manglende overenskomst, siger Jacob Pedersen:

- Norwegian kan godt risikere at få noget ballade med de ansatte her i Norden. Det kan godt tænkes, at piloterne, der flyver de kortere ruter i Europa, vil være noget utilfredse med, at deres kolleger på de lange ruter bliver ansat på langt dårligere forhold, siger han.

Jacob Pedersen vurderer, at en returbillet fra Skandinavien til Bangkok skal koste over 4000 kroner, før det er en god forretning for flyselskabet.

Norwegian forventer at indlede flyvningerne til Bangkok og New York i starten af 2013. I første omgang fra Stockholm og Oslo.

Facebook
Twitter