Kup i Thailand: Hæren overtager tv- og radiostationer

Militæret i Thailand har overtaget magten og beordrer alle medier til kun at sende militærets udmeldinger.

Militæret har været massivt på gaden i dag i Thailand. (© Scanpix)

Thailands hærchef, general Prayuth Chan-ocha, oplyser, at hæren har overtaget kontrollen med landet, skriver Reuters.

Han understreger samtidig, at det ikke vil påvirke relationerne til udlandet, og at hæren nu vil "genoprette orden" og "gennemføre politiske reformer".

- Vi overtager kontrollen af hensyn til lov og orden. Der er ingen grund til panik, fortsæt jeres daglige aktiviteter, lyder opfordringen fra Prayuth Chan-ocha i en tale, han holdt på national tv.

Undtagelsestilstand

Udmeldingen kommer efter endnu et møde mellem landets stridende politikere torsdag, der havde til formål at løse den fastlåste situation i landet.

Hærchefen havde indkaldt ledere fra forskellige politiske grupper og partier samt medlemmer af valgkommissionen, efter at militæret indførte undtagelsestilstand i Thailand tirsdag. På det tidspunkt blev det understreget, at der ikke var tale om et kup.

Thailand har i månedsvis været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

Rødskjorter vil ikke stoppe demonstrationer

Ifølge en højtstående general vil soldater nu afbryde demonstrationerne.

- Vi vil sende soldater og køretøjer ud for at hjælpe demonstranter væk fra de steder, der bliver demonstreret, siger general Teerachai Nakwanit, til Reuters.

Tilhængere af den afsatte premierminister Yingluck Shinawatra, de såkaldte rødskjorter, vil ikke standse demonstrationerne, oplyser de.

For bare to måneder siden blev en langvarig undtagelsestilstand i Bangkok og omkringliggende områder ophævet.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk