Kurdisk gruppe afviser at stå bag Ankara-angreb

- Vi har ingen forbindelse til, hvad der sker i Tyrkiet lige nu, lyder det fra lederen af en fremtrædende syrisk-kurdisk gruppe.

28 personer mistede livet, og 61 blev såret, da en bilbombe detonerede ud for en kaserne tæt veddet tyrkiske parlament i landets hovedstad Ankara. (Foto: © CIHAN, Scanpix)

Den politiske leder af en fremtrædende syrisk-kurdisk gruppe PYD, Salih Muslim, afviser at stå bag angrebet i den tyrkiske hovedstad Ankara onsdag aften.

- Vi har ingen forbindelse til, hvad der sker i Tyrkiet lige nu, siger Salih Muslim til nyhedsbureauet AP fra sit tilholdssted i Europa.

Han peger på, at angrebet i den tyrkiske by minder om dem, der tidligere er udført af den militantegruppe Islamisk Stat.

Udmeldingen fra den kurdiske leder kommer efter, at Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoğlu torsdag formiddag udtalte, at et medlem fra gruppens militære fløj, YPG, var involveret i angrebet i Ankara, hvor 28 personer mistede livet, og 61 blev såret. Salih Muslim er leder af den politiske gren af YPG.

- Set i lyset af den information, vi har modtaget, er det tydeligt, at angrebet er blevet gennemført af medlemmer af en terrororganisation i Tyrkiet sammen med et medlem af YPG, der har krydset grænsen fra Syrien, siger premierministeren.

Ifølge Reuters og CNN Türk har tyrkiske kampfly i nat kastet bomber mod kurdiske PKK-militante i det nordlige Irak. Den kurdiske leder advarer Tyrkiet mod at angribe i Syrien og oplyser til AP, at et sådant angreb vil blive blive besvaret af et fælles kurdisk-arabisk angreb mod Tyrkiet.