Kurdiske borgmestre er anholdt i Tyrkiet

De tyrkiske myndigheder har gennemført endnu en aktion mod kurdiske embedsmænd, som er mistænkt for at samarbejde med det forbudte Kurdistans Arbejderparti, PKK.

En række borgmestre i Tyrkiet er anholdt og mistænkt for at have forbindelser til det forbudte partil PKK. (Foto: © Sezayi Erken, AFP)

En tyrkisk domstol har sigtet 23 kurdiske embedsmænd, heriblandt otte borgmestre, for at have bånd til kurdiske separatister.

Domstolen i byen Diyarbakir, der er hovedby i Tyrkiets kurdiskdominerede sydøstlige del, sigtede de mistænkte natten til lørdag.

De 23 er blot nogle af de i alt 31 personer, som er blevet anholdt under en aktion mod det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK). Aktionen blev gennemført i 11 provinser i Tyrkiet.

Det er den tredje aktion af sin art i år. Over 100 personer er allerede blevet sigtet.

De otte borgmestre, der er sigtet ved den seneste aktion, var alle tidligere medlemmer af det nu forbudte kurdiske parti DTP.

DTP blev forbudt af Tyrkiets øverste domstol for to uger siden med henvisning til, at partiet havde forbindelser til PKK.

PKK, som står på Tyrkiets såvel som en lang række andre landes terrorliste, greb til våben i 1984 for at kæmpe for kurdisk selvstyre. Konflikten har siden da kostet 45.000 mennesker livet.