Kurdiske styrker er i kamp med IS ved strategisk grænseby

Kurdiske styrker rykker frem mod vigtig by ved grænsen til Tyrkiet i et forsøg på at presse Islamisk Stat ud.

Kurdiske militser er søndag rykket helt frem til den syriske by Tal Abyad, der er under Islamisk Stats, IS, kontrol. (Foto: Rodi Said © Scanpix)

Kurdiske militser er søndag rykket helt frem til den syriske by Tal Abyad, der er under Islamisk Stats, IS, kontrol. Der er voldsomme kampe mellem de to parter, oplyser en kurdisk kommandant til nyhedsbureauet AFP.Byen ligger lige ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, 200 kilometer øst for den syriske storby Aleppo.- Kampene foregår nu i den østlige udkant af Tal Abyad, 50 meter fra byen. Vi kæmper om kontrol med det første checkpoint, siger den kurdiske kommandant Hussein Khojer fra den kurdiske YPG-styrke.

Tal Abyad har stor strategisk betydning, fordi Islamisk Stat bruger byen som indgang fra Tyrkiet videre til Raqqa-provinsen, der er en af den yderliggående bevægelses højborge.- Fremrykningen kommer efter tre dage med meget heftige kampe i området, siger Hussein Khojer.Han tilføjer, at flere syriske oprørsgrupper kæmper side om side med kurderne mod Islamisk Stat.Ikke inde i byen endnuDet Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i Syrien via et netværk af kilder i landet, bekræfter over for AFP, at de kurdiske styrker er rykket frem til Tal Abyad.- De er nået frem til den sydøstlige indgang til Tal Abyad, men er ikke gået ind i byen endnu, siger Rami Abdel Rahman, der leder observatoriet.

Tyrkiet åbnede søndag grænsen for de syrere, der flygter fra kampene i Tal Abyad.Det oplyser en fotograf fra AFP, der befinder sig ved grænsen.Snesevis af syriske flygtninge, mange af dem bærende på tasker med deres ejendele i, begyndte at krydse Akcakale-grænseovergangen, mens tusinder af andre venter på, at de kan få lov at rejse i sikkerhed i Tyrkiet./ritzau/AFP

Facebook
Twitter