Kvinde bag sexanklager mod højesteretskandidat udskyder at vidne

Dommer Brett Kavanaugh beskyldes for voldtægtsforsøg i 1980'erne.

ARKIV USA's præsident Donald Trump lytter til Brett Kavanaugh, der er Trumps kandidat til den magtfulde post som højesteretsdommer i USA. (Foto: Jim Bourg © Scanpix)

Professor Christine Blasey Ford, der står bag anklager om voldtægt mod højesteretskandidat, Brett Kavanaugh, vil ikke vidne i Senatet på mandag som planlagt.

Hun ønsker at vente, til forbundspolitiet FBI har undersøgt sagen.

Det oplyser hendes advokater i et brev til Senatets retsudvalg, skriver blandt andre CNN.

Dommer Brett Kavanaugh er præsident Donald Trumps kandidat til højesteretsdommer i USA.

Afviser voldtægtsforsøg til fest

Brett Kavanaugh skal ifølge Christine Blasey Ford have forsøgt at voldtage hende til en fest i 1980'erne.

Hun var 15 år, og han var 17, da Kavanaugh lagde sig oven på hende i et soveværelse og forsøgte at tage tøjet af hende. Han holdt hende for munden, da hun forsøgte at skrige.

Christine Blasey Ford siger, at hun slap væk, da Brett Kavanaughs ven, der også var på værelset, hoppede i sengen.

Dommer Brett Kavanaugh afviser alle anklager. Det samme gør den daværende ven, Mark Judge, der i dag er journalist og filmskaber.

Chikane og dødstrusler mod Ford

Det var ellers planen, at både Christine Blasey Ford og dommer Brett Kavanaugh skulle vidne ved en høring i Senatet på mandag.

Christine Blasey Ford, der i dag er professor i klinisk psykologi ved et universitet i Californien, ønsker altså nu at afvente en undersøgelse fra FBI - også selvom det er uvist, om FBI har tænkt sig at granske sagen.

Siden hun stod frem i avisen The Washington Post i søndags, har hun været offer for "ondskabsfuld chikane" og modtaget adskillige dødstrusler, ifølge advokaterne.

Trump: Kavanaugh fortjener det ikke

Det var oprindeligt planen, at Senatets retsudvalg i morgen skulle stemme om Brett Kavanaugh som ny højesteretsdommer - forud for en egentlig afstemning i Senatet.

Men anklagerne om overgreb fik i går den republikanske leder af retsudvalget til at udskyde afstemningen og indkalde til høringen på mandag i stedet.

Det Hvide Hus har, siden sagen begyndte at rulle, bakket op om Brett Kavanaugh.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at det er "forfærdeligt", hvad Brett Kavanaugh går igennem, og at "han ikke er en mand, der fortjener det".

Facebook
Twitter