Kvinde redder 100 hunde fra gryden på kødmarked i Kina

Det årlige marked for hundekød er i gang i Kina. Dyreværnsfolk er i stigende grad på tæerne.

I Kina er det ikke usædvanligt at spise hunde. På den årlige festival i Yulin er der gode muligheder for at få en hundebøf. (© Scanpix)

En kinesisk kvinde har betalt godt 7000 kroner for 100 hunde, der var til salg på et marked for hundekød i byen Yulin i det sydlige Kina.

Kvinden er dyreelsker og hedder Yang Xiaoyun. Den 65-årige kvinde vil ifølge nyhedssiden netease tage de 100 hunde med sig til Tianjin, der ligger 2000 kilometer væk, for at give dem et liv dér.

God tradition eller ond mod hunde?

De 100 hunde får dermed en noget bedre skæbne end de øvrige hunde, der er opstillet i bure på markedspladsen i Yulin i forbindelse med den årlige festival for hundekød.

Vennerne samles ved festivalen for at spise hund. (Foto: Kim Kyung-Hoon © Scanpix)

På internettet er der lagt billeder ud af hunde, der står i bure, og som venter på at blive købt, slagtet og stegt eller kogt.

Dyreværnsaktivister kritiserer festivalen for at være ond mod hundene, men lokale i Yulin forsvarer deres tradition.

Dyrene bliver slagtet nænsomt, hedder det.

Kæledyr og hundebøf

Flertallet af "kødhundene" er ifølge en undersøgelse, hunde, som er stjålet eller indfanget, fordi de er herreløse.

I de fleste egne af Kina er det ikke usædvanligt, at der bliver spist hundekød.

Men efterhånden har anslået 30 millioner husstande i Kina en hund som kæledyr, og det hjælper dyreværnsorganisationerne i deres arbejde for at få kineserne til at lade være med at spise hundebøf.

Det er ikke ulovligt at spise hund i Kina, men myndighederne opfordrer hundehandlere - altså dem, der sælger hunde som mad, til at overholde lovene for beskyttelse af fødevarer.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter