Kvinde slipper for pisk

Lubna Husseins forbrydelse består i at gå udenfor iklædt bukser, og hun er nu idømt en bøde på 200 dollar for usømmelig påklædning.

Lubna Hussein stod til at få bøde og 40 piskeslag for forbrydelse at bære bukser i det offentlige rum. Men i dag besluttede dommeren, at den fysiske afstraffelse skulle sløjfes, og at Lubna Hussein kan nøjes med at betale bøden på omkring 1100 kroner.

Men hendes sag er dybt principiel i et land, hvor den muslimske sharialov bliver fortolket meget stramt. Derfor nægter Hussein at betale bøden og skal nu en måned i fængsel i stedet.

Insisterede på retssag

Lubna Hussein blev anholdt i juli sammen med 12 andre kvinder i hovedstaden Khartoum, og de var alle iklædt bukser.

De ti af dem tog deres 10 piskeslag hver med det samme og blev løsladt kort tid efter, men Hussein og to andre kvinder insisterede på en retssag, ikke mindst for at tiltrække international opmærksomhed på kvinder rettigheder eller mangel på samme i Sudan.

Nye anholdelser

Under dagens retssag mod Lubna Hussein demonstrerede omkring 150 kvinder udenfor domstolen, nogle af dem i bukser. Politiet rev deres plakater i stykker og har taget mindst 40 kvinder med.

Facebook
Twitter