Kvindelige Trump-tilhængere: Demokraterne saboterer præsidentens økonomi

I USA bliver genåbning af stater nu set som et politisk våben.

(Foto: Jacob Albert Lorenzen)

De rykker hårdt i døren.

- Se, det er skandaløst, siger Alice Butler Short, og de andre kvinder ryster på hovedet.

Vi er i den nordlige del af delstaten Virginia, hvor kirker nu har været lukket i to måneder. Det samme har skoler, butikker, ja hele samfund har ligget i

dvale
siden midten af marts.

- USA blev bygget af pilgrimme, der flygtede for at opnå religiøs frihed. Og nu vil demokraterne tage vores frihed fra os, det er grotesk, fortsætter Alice.

Hun er formand i foreningen 'Kvinder for Trump' i Virginia. Hendes mand har været militærattaché for to republikanske præsidenter, og hun ser sig selv som glødende Trump-tilhænger.

- Demokraterne har en agenda, og det er at sabotere Trump og USA's økonomi. De bruger den her pandemi som et forsøg på at indføre socialisme, eller kommunisme-light, som jeg ser det, siger hun under et møde i foreningen.

Guvernører vil ødelægge Trumps genvalg

Kvinderne her tror, at landets demokratiske guvernører bevidst træder på bremsen for at skade præsident Trumps chancer for genvalg til november.

- Vi kan jo se, at demokraterne udnytter situationen. Det er de republikanske stater, der forsøger at få gang i hjulene igen, fortæller Alana Sypsomos, der er medlem af Kvinder for Trump.

USA er hårdt ramt af pandemien, der indtil videre har kostet over 90.000 amerikanere livet og smittet mere end 1,5 millioner. Indtil nu er det særligt USA's storbyer, der har set smitte- og dødstal udvikle sig voldsomt.

Her er befolkningstætheden stor, og folk er mere afhængige af offentlige transport.

Mange af de stater, som for eksempel New York og Californien, har demokratiske guvernører ved roret. Det er også tilfældet i Virginia. Og de guvernører har gjort det klart, at det er tal og data, der styrer, hvor hurtig staterne åbner for ikke at oversvømme hospitalerne.

Men Kvinder for Trump stoler ikke på tal fra Virginias

guvernør
, Ralph Northam. De stoler heller ikke på de føderale sundhedsmyndigheder, der er under præsident Trumps administration.

- Mange af de her styrelser har stadig folk ansat fra Barack Obamas tid som præsident. Dem kan vi ikke stole på, siger Alice Butler Short.

  • (Foto: Jacob Albert Lorenzen)
  • (Foto: Jacob Albert Lorenzen)
1 / 2

Deep-state og Fake news

De mener, at Trump har gjort det fremragende i sin håndtering af pandemien. Og ser historier om, at præsidenten ikke handlede hurtigt nok, at han faretruende længe nedtonede faren, og at landet derfor ikke var klar, da smitten bredte sig, som fake news.

- Præsidenten lukkede for indrejse fra Kina. Hvem andre gjorde det? Nej, de kritiserer ham uanset hvad, siger Alice Butler Short.

Hun mener, at

medierne
og demokraterne har blæst situationen helt ud af proportioner.

- Langt de fleste overlever den her virus. Jeg er 77 år, men holder ikke afstand. Jeg tror ikke, at den er så farlig, som de siger. Og det her med at bære maske, det er noget, de har fundet på for at sprede mere frygt og utryghed, så ingen tør gå ud og spise eller gå i biografen.

Frygt for ny bølge

Mange af de stater, der har trykket hårdt på speederen, som eksempelvis staten Georgia, har ikke levet op til anbefalinger fra de førende eksperter fra Det Hvide Hus' egen

taskforce
.

Her lyder det for eksempel, at stater skal have et kontinuerligt fald af smittede over en periode på 14 dage, før de genåbner. Og selvom præsident Trump godkendte anbefalingerne, har han samtidig opildnet stater til at åbne så hurtigt som muligt.

Et råd som den republikanske

guvernør
i Georgia fulgte, og siden har særligt republikansk styrede stater fuld trop. Og eksperter frygter, at det kan føre til en ny eksplosiv bølge af smittede og døde. Men vælgere, der støtter Trump, har fået nok.

- Vi kan ikke vente længere. Det bliver ikke sygdommen, der slår os ihjel. Det bliver den her kvælning af vores samfund og vores økonomi, siger Alice Butler-Short.

Alice Butler-short formand Women for Trump i delstaten Virginia. (Foto: Jacob Albert Lorenzen)
Alice Butler-short formand Women for Trump i delstaten Virginia. (Foto: Jacob Albert Lorenzen)

Arbejdsløsheden stiger voldsomt

USA's stærke økonomi er på få måneder skrumpet, mange sektorer er i knæ, og mere end 38 millioner amerikanere har indtil nu mistet deres arbejde.

Byen, hvor Alice Butler-Short bor, er stille. Butikker og restauranter ligger øde hen. Og da Alice ser et skilt i byens park, som lyder:

- We’re in this together. Remember social distancing, bliver hun vred.

- Det giver mig kvalme. Hvis vi alle er fælles om det her, hvorfor redder demokraterne så ikke vores byer? Og vores butiksejere? Hvorfor åbner de ikke vores land.

Hun ser de kommende måneder som en kamp for de værdier, hun sætter højt og for en præsident, som hun elsker.

- Demokraterne tror, at de kan slå os. Og de prøver ved at kvæle økonomien. Men de bliver klogere. Det her er en kamp om USA's sjæl, og den vinder vi. Bare vent og se.

Facebook
Twitter