Kvindenetværk vil bade topløs i svømmehal

Det svenske netværk ?Bara Bröst? har anmeldt en svømmehal i Malmø for diskrimination, fordi kvinder ikke må bade med bare bryster. Netværket vil have afseksualiseret kvinders bryster.

Der skal ikke være forskel på bryster. Det svenske netværk "Bara Bröst" vil ikke skjule deres bryster på offentlige steder. De har nu anmeldt en svømmehal i Malmø for diskrimination, fordi de ikke må bade topløs lige som mænd må. (© AP Graphics)

Den svenske ligestillingsombudsmand har modtaget en anmeldelse fra netværket "Bara Bröst". Netværkets medlemmer mener, at de er blevet udsat for diskrimination, forid de ikke må bade topløse i en svensk svømmehal.

Netværket mener, at der ikke skal gøres forskel på mande- og kvindebryster på offentlige pladser.

- Vi træffer en beslutning i sagen i næste uge. Den bliver vejledende for, hvordan vi skal håndtere lignede anmeldelser, siger Magnus Jacobson, som er pressesekretær hos ligestillingsombudsmanden.

Besværlig problemstilling

Magnus Jacobson mener, at problemstillingen om kvinders nøgne bryster i svømmehaller er lidt besværlig.

- Det er jo ikke sikkert, at det går an at ligestille kvinder og mænds bryster. Kvindebryster er de facto seksualiserede, siger Magnus Jacobson.

Ret til at gå med bare bryster

I følge Bara Bröst´s blogg er deres mål blandt andet, at opnå et ligestillet samfund, hvor bryster ikke bliver seksualiserede på offentlige pladser som i for eksempel svømmehaller.

De mener også, at mennesker uanset køn skal have ret til, at gå med bare bryster i situationer, hvor det i dag er accepteret for mænd.

Facebook
Twitter