Kvinder i protest mod Trump: "We need a leader, not a creepy tweeter"

Tusindvis af kvinder protesterer over hele USA. Trump svarer igen på Twitter.

Tusindvis af kvinder er stimlet sammen overalt i USA i protester mod den amerikanske præsident Donald Trump. Anledningen er Trumps etårsdag i spidsen for verdens mest magtfulde nation.

Scenariet er en gentagelse af de masseprotester, der fandt sted, da Trump blevet taget i ed som præsident for et år siden.

De store demonstrationer kommer samtidig med, at Donald Trump kunne indlede sit andet år som præsident med at konstatere, at landet står uden et budget, og de føderalt ansatte må blive hjemme uden løn.

Der er kvinder på gaden i omkring 250 byer over hele USA.

Kvinderne kæmper en sag for deres rettigheder og imod Trumps syn på blandt andet immigration, abort og homoseksuelle.

Her protesterer kvinder i Washington. (Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS © Scanpix)

I Oklohoma City lød det fra kvinderne i kor "We need a leader, not a creepy tweeter", som henviser til, at kvinderne ønsker sig en leder og ikke en person, der bare skriver skræmmende beskeder på Twitter, som Trump er kendt for.

I Cleveland stod en 6-årig pige med et skilt, hvor der stod, "Jeg kan blive præsident".

I Los Angeles var der nogen, der delte donuts ud med sloganet "donut holes not shitholes" med henvisning til Donald Trumps omtale af afrikanske lande som 'lortelande'.

Der var protester på gaden nær Donald Trumps hjem i Florida. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Præsidenten selv reagerede som sædvanligt på protesterne med et tweet.

- Smukt vejr over hele landet, en perfekt dag for kvinder til at marchere. Kom ud og vær med til at fejre det historiske skridt og den økonomiske succes og rigdom, som vi har opnået over de seneste 12 måneder. Laveste arbejdsløshed for kvinder i 18 år, skriver Donald Trump på Twitter.

Det skønnes, at kvindemarcherne mod Trump sidste år samlede fem millioner mennesker. Så mange ventes der dog ikke denne gang.

En række kendte skuespillere var ligesom for et år siden på gaden i protest mod Donald Trump. Heriblandt Natalie Portman, Scarlett Johansson, Viola Davis, Jane Fonda og Yoko Ono.

Skuespiller Whoopi Goldberg holder tale på Manhattan i New York. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk