Bølger af nye droneangreb ramte her til morgen den ukrainske hovedstad, Kyiv.
Ifølge byens borgmester, Vitalij Klitjko, brød flere beboelsesejendomme i det centrale Kyiv i brand, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.
Fotos fra nyhedsbureauerne viser droner med trekantet vingefang på vej ind over byen, og Ukraine beskylder Rusland for igen at bruge såkaldte kamikazedroner i angreb på civile mål i de ukrainske byer.
Også forrige mandag blev Kyiv, Lviv og andre ukrainske byer udsat for droneangreb.
Der er ifølge Ukraine tale om droner, der er fremstillet i Iran, og det bør få konsekvenser for de ansvarlige i Iran, mener udenrigsminister Jeppe Kofod (S).
- Jeg ønsker målrettede sanktioner mod de personer i Iran, som er ansvarlige for at levere de droner, der anvendes i Ukraine. Vi ser igen dronerne brugt mod civilbefolkningen, siger Jeppe Kofod ifølge Ritzau.
Her er fire kendetegn ved de iranske droner.
Oprindelseslandet
Dronerne af typen shahed-136 er produceret i Iran, et af de få lande, der stadig vil sælge våben til Rusland.
Den ukrainske præsident Zelenskyj har sagt, at den russiske hær har købt 2.400 af dronerne fra Iran.
Hverken Rusland eller Iran har officielt bekræftet handlen, men det britiske forsvarsministerium bekræftede i en analyse 12. oktober, at russerne har brugt shahed-136-droner i Ukraine siden august.
I den russiske hær har dronerne fået betegnelsen Geran-2.
Eftersom Iran i årtier har været underlagt sanktioner, har det statsejede iranske våbenfirma Hesa angiveligt produceret dronerne ved hjælp af dele fra det sorte marked eller komponenter, der kan købes civilt.
- De bruger en almindelig GPS, der kan købes på AliExpress (kinesisk webshop, red.), siger Oleg Katkov fra det ukrainske militærmedie Defense Express.
Lyden
Den iranske drone er blevet kaldt "dødens flyvende græsslåmaskiner" på grund af lyden. De er udstyret med en totaktsmotor, der gør dem lette at høre.
Et øjenvidne beskrev lyden til nyhedsbureauet Reuters i begyndelsen af oktober.
- Der var en brølende støj, en gennemtrængende lyd, så hørte jeg det første angreb og både så og hørte det andet. Der var en brølen, så et "boom" og en eksplosion, fortalte 80-årige Volodymyr fra byen Bila Tserkva til Reuters.
'Kamikaze-droner'
Dronerne er såkaldte 'kamikazedroner'.
De er udstyret med et sprængstof i næsen, styrer mod deres mål og detonerer.
De kan derfor ikke bruges flere gange, i modsætning til andre dronetyper, der er i stand til at affyre et missil.
Dronerne affyres fra en lastbil, og derefter tager dronens egen propelmotor over. De har ifølge producenten en rækkevidde på over 2.000 kilometer, hvilket betyder, at de kan affyres fra Rusland eller Krim og ramme de ukrainske byer.
Bruges i sværme
Da shahed-dronerne er relativt billige i forhold til missiler og mere avancerede droner, kan det betale sig at sende dem afsted i grupper.
Det øger sandsynligheden for, at en eller flere slipper igennem luftforsvaret.
- Man begynder at tale om de her dronesværme, har adjunkt Andreas Graae, der forsker i dronekrigsførelse ved Forsvarsakademiet, tidligere fortalt til DR.
- De er bygget af ret billige dele, og derfor kan man sende flere af sted ad gangen. Man har ikke så meget at miste, siger han.
Ifølge det britiske forsvarsministerium benytter Rusland den taktik i Ukraine.
- Disse droner er langsomme og flyver lavt, hvilket gør det nemt at skyde en enkelt drone ned med konventionelt luftforsvar. Det er muligt, at Rusland har opnået en vis succes ved at angribe med flere droner på samme tid, skriver briterne.