Kyssende kvinde i historisk foto er død

Billedet af sømanden, der kysser Greta Zimmer Friedman, blev et symbol på afslutningen af 2. Verdenskrig.

Det var fotograf for Life Magazine Alfred Eisenstaedt, der forevigede øjeblikket, der er gået hen og blevet et af de mest berømte fotografier fra tiden.(Alfred Eisenstaedt//Getty Images)

Kvinden, der bliver kysset af en sømand på Times Square i New York på det ikoniske billede fra 1945, Greta Zimmer Friedman, er død. Hun blev 92 år.

Den 21-årige kvinde var klinikassistent hos en tandlæge og iført hvid uniform den 14. august, da hun begav sig til Times Square efter rapporter om, at japanerne havde overgivet sig, og krigen var slut. Her blev hun taget i armene og kysset af sømanden George Mendosa.

Det var fotograf for Life Magazine Alfred Eisenstaedt, der forevigede øjeblikket, der er gået hen og blevet et af de mest berømte fotografier fra tiden.

Billedet blev offentliggjort i magasinet et par uger efter, men identiteten på de to kyssende blev holdt hemmelig i mange år. Først i 1980 afslørede de, hvem de var.

- Årsagen til, at han tog fat i en kvinde klædt på som sygeplejerske var, at han følte stor taknemmelighed overfor de sygeplejersker, der havde passet de sårede, har Greta Zimmer Friedman fortalt ifølge CNN.

Det er hendes søn, der bekræfter, at hun døde i torsdags i Richmond, Virgina, efter komplikationer forårsaget af alderdom.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk