Labour vil ikke støtte Brexit-aftale

Oppositionspartiet Labour vil ikke stemme for Theresa Mays Brexit-aftale. Det siger partiets udenrigsordfører til Financial Times.

(Arkiv) En mand spørger, om Brexit er det værd? Det spørgsmål stiller det store britiske oppositionsparti sig også.

Det store oppositionsparti i Storbritannien, Labour, vil stemme imod premierminister Theresa Mays forslag til en aftale med EU om Storbritanniens exit.

Det siger partiets udenrigsordfører, Emily Thornberry, til den internationale erhvervsavis Financial Times.

Thornberry forudser, at en brugbar aftale "bare ikke vil ske" under Theresa May. Derfor foreslår Labour-ordføreren, at der skal afholdes et valg i løbet af et par måneder. Sandsynligheden for, at premierministeren bliver besejret i den afgørende afstemning om enhver Brexit-aftale, er overhængende stor, mener Emily Thornberry.

- Selv hvis de (Brexit-forhandlerne, red.) kommer tilbage i oktober eller november og siger, at det her lille stykke papir er det, som I skal acceptere, ellers er der ingen aftale, så kommer vi ikke til at acceptere nogen af delene, siger Thornberry til Financial Times.

Dominic Raab, Storbritanniens Brexit-minister, fortæller samtidig til Reuters, at han netop har haft et telefonmøde med EU's hovedforhandler Michel Barnier.

- Mens der er nogle substantielle forskelle, vi skal løse. Så er det klart, at vi nærmer os løsninger på de udestående spørgsmål i udtrædningsaftalen og har produktive diskussioner i den rigtige ånd omkring det fremtidige forhold, siger Raab.

Chequers-planen

Theresa May og hendes konservative kabinet fremlagde i går den såkaldte Chequers-plan, der sætter rammerne for det Brexit, regeringen ønsker. Det er denne plan, som Labour ikke vil stemme for.

Ifølge Ritzau mener dele af Mays eget konservative parti ikke, at Chequers-planen leverer det brud med EU, der ønskes. Gruppen består blandt andre af David Davis, der var minister for Storbritanniens exit fra EU, indtil han trak sig fra regeringen over netop uenigheder om planen.

Ifølge Financial Times er Emily Thornberry en tæt allieret af Labour-formand Jeremy Corbyn.

Opdatering klokken 14:32 - Artiklen er opdateret med Dominic Raabs udtalelse til Reuters.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter