Læge: Trump dikterede sin egen lægeerklæring

Præsident Donald Trumps fysik var "ekstraordinær" stod der i hans lægeerklæring. Ordet valgte Trump selv, hævder hans tidligere læge nu.

Præsident Donald Trumps fysik blev i en lægeerklæring før præsidentvalget betegnet som 'ekstraordinær', et ord valgt af Trump selv, siger hans personlige læge. (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, dikterede, hvad der skulle stå i den lægeerklæring, som blev offentliggjort før præsidentvalget, siger hans tidligere læge Harold Bornstein i et interview med CNN.

- Det var ikke mine ord. Han dikterede det, og så fortalte jeg ham, hvis der var noget, han ikke kunne skrive, siger Bornstein, der i tre årtier var Trumps personlige læge.

Bornstein har ellers tidligere påstået, at det var ham, der formulerede lægeerklæringen, men nu skifter han altså forklaring.

I lægeerklæringen stod der blandt andet, at Trumps fysik var 'ekstraordinær'.

- Hans fysiske styrke og stamina er ekstraordinær. Hvis han bliver valgt (som præsident, red.), kan jeg klart meddele, at han bliver det sundeste menneske nogensinde valgt til præsidentembedet, stod der i erklæringen.

I interviewet med CNN fortæller Harold Bornstein desuden om en episode sidste år, hvor tre "høje mænd" fra Det Hvide Hus pludselig dukkede op i hans lægepraksis og stjal præsidentens lægejournal.

Men det afviser talsmand for Det Hvide Hus Sarah Sanders.

- Som en standardprocedure har Det Hvide Hus' lægeafdeling taget ejerskab over præsidentens lægejournal, siger Sanders på et pressemøde.

Det Hvide Hus har ikke kommenteret udtalelserne om, at Donald Trump selv skal har formuleret sin lægeerklæring.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter