Læge vil operere brune øjne blå

Bare tyve sekunder tager det, når en amerikansk øjenlæge opererer brune øje blå. Han tror, at mange amerikanere og asiater vil være interesseret i en ny øjenfarve.

Den amerikanske læge tror, at der vil være stor interesse for hans øjenfarveskifteoperation. (© Wikimedia)

En amerikansk læge siger, at han via en 20 sekunders laseroperation kan gøre brune øjne blå. Foreløbigt har han foretaget 17 operationer i Mexico.

Ifølge BBC Online involverer operationen at pigment fra overfalden af øjets iris fjernes og det betyder, at øjet efterfølgende skifter farve fra brunt til blåt.

En computer beregner præcist, hvor pigmentet skal fjernes for at farveskiftet kan ske.

Tre-årig tidshorisont

Lægen Gregg Homer er via sin virksomhed Stroma Medical ved at rejse kapital til at foretage yderlige forsøg med farveskifteoperationen. Han vurderer, at behandlingen kan tilbydes interesserede om tre år.

Flere britiske øjenlæger er dog bekymrede over indgrebet.

- Pigmentet har en funktion, hvis det forsvinder, er der risiko for dobbeltsyn og for at for meget lys slippes ind i øjet, siger Larry Benjamin til BBC.

Gregg Homer afviser kritikken og siger, at det kun er pigment fra overfladen af iris, der fjernes.

Interesse i USA og Asien

Faktisk mener han, at folk efter behandlingen vil have mindre lysfølsomme øjne end folk, der er født med blå øjne, fordi de stadig har mere pigment i resten af øjeæblet.

En undersøgelse Stroma Medical har fået lavet blandt 2.500 personer viser, at 17 procent vil lade sig øjenfarveoperere, hvis indgrebet er ufarligt og yderligere 35 procent vil overveje det.

Også i Asien skulle der være interesse for en operativ vej til at blive blåøjet.

Facebook
Twitter