Læger har fundet søm fra sømbombe i såredes kroppe

Læge fortæller, at der var søm i de bomber, som eksploderede i dagens terrorangreb i Bruxelles.

Kemikalier, en sømbombe og et Islamisk Stat-flag er fundet i byen Schaerbeek nordøst for Bruxelles. Det melder den belgiske statsanklager, Frederic Van Leeuw.

Ifølge nyhedsbureauet AP er genstandene fundet i et hus Schaerbeek, som politiet har ransaget. Belgisk politi har gang i flere ransagninger i netop Schaerbeek, melder britisk BBC – men ordensmagten har også rettet søgelyset mod andet end Schaerbeek. Politiet leder nemlig efter en mand, som er mistænkt for at være involveret i dagens terrorangreb.

Her til aften er en officiel efterlysning sendt ud, og terrororganisationen Islamisk Stat har allerede bekendtgjort, at det er den, som står bag dagens angreb i Bruxelles.

Der er ikke bekræftet en sammenhæng mellem fundene i huset i Schaerbeek og dagens terrorangreb endnu, men i de bomber, som eksploderede i morges, er der også fundet søm. Det har læge Marc Decramer fra Gasthuisberg Leuven Universitetshospital fortalt til lokale medier tidligere på dagen ifølge Al Jazeera:

- Lige i øjeblikket behandler vi 11 ofre, flere af dem er alvorligt sårede. Vi behandler dem for brækkede lemmer, brandskader og dybe rifter. Rifterne er resultatet af glasskår fra eksplosionerne og søm, der var placeret inde i bomberne, sagde han.

Desuden viser et røntgenbillede af en patient, der blev behandlet på militærhospitalet i Neder-over-Heembeek efter terrorangrebet, at vedkommende er såret med en sømlignende genstand.

Ved angrebet i morges eksploderede to bomber i lufthavnen og en på metrostationen Maelbeek, der ligger få hundrede meter fra EU-hovedkvarteret. Mindst 34 døde og flere end 200 er sårede.

Facebook
Twitter